Новини
Бізнес

Вибираємо вбудовану духовку правильно: 6 ключових параметрів

Вбудована духовка – відмінне рішення для кухні. Встановлюється окремо від варильної панелі, що дає можливість поставити її де завгодно. Причому на бажаній висоті – наприклад, на рівні грудей, щоб було зручно користуватися технікою.

Вбудовану духовку зручно обирати тут https://www.moyo.ua/bt/vstraivaemaya-tekh/vstr-duhovki/. Але перед цим потрібно добре розібратися, на які параметри дивитися при виборі кухонної техніки.

1. Газова або електрична?

Більшість вбудованих духовок — електричні, оскільки вони більш функціональні, зручні у використанні. Та й безпечні теж (немає відкритого полум’я). Також електричні моделі добре підходять новачкам, які тільки вчаться готувати різноманітні страви.

Втім, у газових духових шаф є свій плюс — доступна ціна. Тому їх купують ті, кому потрібна недорога кухонна техніка.

2. Виробник

Кожна компанія випускає духовки різної цінової категорії: бюджетної, середньої, преміум. За цим параметром і підбирається бренд. Якщо потрібна якісна модель, то вам підійде духовка Electrolux з каталогу https://www.moyo.ua/bt/vstraivaemaya-tekh/vstr-duhovki/electrolux/. Шведська компанія випускає функціональні рішення, які до того ж продаються за доступними цінами. За це її й люблять.

Більш доступні рішення можна придбати від компаній Siemens, Beko, Candy, Gorenje. В асортименті кожної з них є моделі бюджетної та середньої цінової категорії, що дає можливість придбати духовку за оптимальною ціною.

3. Габарити й місткість

Габарити стандартної духової шафи — 60х60х56 см. В ній зручно готувати страву на 5-6 порцій, що вистачить сім’ї з 3-5 осіб. Але часто підбирається модель нестандартних розмірів:

  • Вузька (шириною 45 см) — для малогабаритної кухні й сім’ї з 2-3 осіб;
  • велика (шириною 90 см) — для просторої кухні та сім’ї з 5-7 осіб;
  • низька (висотою 38-55 см) — при нестачі місця в приміщенні;
  • висока (висотою 90 см) — має 2 камери й підходить тим, хто часто запрошує гостей.

4. Функція конвекції

Завдяки функції конвекції, в духовці можна готувати відразу декілька страв на різних деках. А деякі моделі вміють навіть розморожувати продукти в цьому режимі.

Чи потрібна вам ця опція? Якщо часто готуєте курку гриль, любите бісквіти й коржі, регулярно запікаєте м’ясо або рибу в рукаві — тоді так. В інших випадках можна купити духовку без цієї функції.

5. Функція самоочищення

Духова шафа, яка самоочищається — звучить круто, вірно? Але реальність трохи відрізняється від очікувань.

Розрізняють 3 основних типи систем, що самоочищаються:

  • Піролітична. Нагріває піч до температури 500°C і «перетворює» забруднення в золу. Підходить активним кулінарам.
  • Каталітична. Бічні стінки покриваються спеціальною емаллю, яка під час готування страв при температурі 140°C абсорбує та розщеплює наліт жиру. Підходить тим, хто користується духовкою мінімум 1 раз в тиждень.
  • Парова. У духовку ставиться деко з водою та запускається програма, що нагріває техніку до температури 70-90°C (протягом години). Це послаблює наліт жиру й бруду, які потім потрібно видалити ганчіркою (можливо, з використанням мийних засобів). Підходить тим, хто користується духовкою рідше 1 разу на тиждень.

6. Додаткові функції та програми

У кожної духовки є певний набір функцій. Розглянемо найбільш популярні:

  • режим піци (для приготування піци та пирогів);
  • швидке нагрівання (розігріває духовку швидше звичайного — наприклад, щоб приготувати заморожені продукти);
  • конвекційний гриль (готує великі шматки м’яса, ковбас та інших страв, які потрібно довго і добре пропікати);
  • тільки гриль (запікає невеликі м’ясні страви);
  • розморожування (розморожує продукти без нагріву духовки);
  • підтримання температури (зберігає блюдо теплим при температурі 60-85°C);
  • бродіння (підходить для підйому дріжджового тіста і приготування йогуртів).

У багатофункціональних моделей також передбачені автоматичні програми приготування. З їх допомогою можна швидко готувати смачні страви за заданими виробником налаштуваннями. Треба тільки вказати вагу і вид продукту (наприклад, риба) та вибрати рецепт.

Підсумки

Таким чином, при купівлі вбудованої духовки треба відразу визначитися з типом установки (газова чи електрична) та габаритами. І далі дивіться на функціонал та шукайте ту модель, яка підтримує потрібні опції й програми. А вибір бренду робіть, відштовхуючись з виділеного на покупку бюджету.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook