Новини
Суспільство

Хмельницькі школярі влаштували благодійний ярмарок

У колегіумі імені Володимира Козубняка школярі та їхні батьки продавали випічку, смаколики та напої. Все, що вторгували цього разу, передадуть на лікування учениці колегіуму, в якої діагностували лейкемію і якій потрібні гроші на лікування.

Осінній ярмарок на шкільному подвір’ї у хмельницькому колегіумі відбувається щороку. Цей рік не став виключенням. На прилавках, розставлених у дворі школи, розклали солодощі. Напої та домашню випічку. Традиційно такі ярмарки – благодійні. Цього року школярів та їхніх батьків об’єднала спільна мета.

У нашому класі в учениці сталася біда, тому вся школа організувала для неї благочинний ярмарок, – розповіла матір учня 3 класу Світлана Гаврилюк.

Все, що виторгували того дня, віддадуть на лікування третьокласниці Маші Канарської, в якої діагностували лейкемію.

Спільна справа згуртувала школярів, тому продажі не обмежилися лише прилавками. Діти торгували буквально на ходу. Тож пройти повз ярмарок без покупки було просто неможливо.

Аби вторгувати якомога більше, школярі вдавалися до різних хитрощів – створювали тематичні прилавки, готували цікаві смаколики та навіть переодягалися у різні костюми.

Сподіваюся, що цих коштів буде багато. Розуміємо, що, можливо, не вистачить на лікування, але ми будемо ще і ще допомагати, аби наша дівчинка одужала і повернулася до нас на навчання, – сказала директорка колегіуму Оксана Віхтюк.

Під час ярмарку вдалося вторгувати 65 тисяч гривень. Збір коштів на лікування Марії Канарської продовжується. Реквізити для допомоги – у відео.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook