Новини
Інфраструктура

Мешканцям Хмельниччини нарахували 300 мільйонів за комуналку

Жителі Хмельницької області сплатили за житлово-комунальні послуги в останній місяць літа 328,5 мільйона гривень, що на 9,5% більше, ніж нараховані за цей період суми – 300,1 мільйона гривень. Фактично погашено майже тридцять мільйонів боргу, що утворився за попередній період.

Поступово скорочується газовий борг: в липні він зменшився на понад 25 мільйонів, в серпні ще на дванадцять і на кінець літа становив 412,8 мільйона гривень.

Борг за постачання теплової енергії та гарячої води також поступово зменшується: за серпень на понад 16 мільйонів – до 212,8; за постачання та розподіл електричної енергії – зниження на три мільйони – до 152,2.

Якщо «енергетична заборгованість» поступово скорочується, то інші комунальні борги – збільшуються. За управління багатоквартирним будинком вони зросли на майже два мільйони гривень – до 94,1 мільйона на кінець літа.

За централізоване водопостачання та водовідведення заборгованість на зазначену дату становила 101,6 мільйона (зростання на майже два мільйони), за надання послуг з вивезення побутових відходів – 22,1 мільйона гривень (збільшення також на майже два мільйони).

Згідно з постановами Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 № 848 та від 27 червня 2003 № 976 у серпні з населенням укладено 144 договори (183 у липні) щодо погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 1,2 мільйона гривень. Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, сума внесених платежів, з урахуванням довгострокових договорів, становила 757,5 тисячі гривень.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook