Новини
Здоров’я

У хмельницькій лікарні, де шикувалася черга зі “швидких”, поменшало хворих з COVID-19

Судячи зі статистики, оприлюдненої у Хмельницькій ОДА, кількість хворих з підтвердженим ковідом у Хмельницькій міській лікарні, у порівнянні з учорашнім днем, зменшилася. Кількість пацієнтів з підозрою збільшилася на 2 особи. В інфекційній лікарні ситуація не змінилася – з 200 ліжок у медичному закладі зайнято 198. Ще у двох медичних закладах міста, куди госпіталізують ковідних хворих, загалом госпіталізовано 17 осіб, з них 11 – з підтвердженим діагнозом, 6 – з підозрою.

Чималий ажіотаж вчора, 18 жовтня, пізно увечері викликало фото, викладене начальником управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борисом Ткачем.

Фото “ковідного” приймального відділення Хмельницької міської лікарні 18.10.21 р. о 19-15,прокоментував головний медик міста світлину та закликав цінувати важку працю медиків.

Світлину активно почали поширювати у соцмережах, обговорюючи у коментарях тему вакцинації. Традиційно, частина хмельничан виступала “за”, частина “проти”, маючи при цьому власні аргументи.

Виклали також у соцмережах відео з вечірньої вулиці, де так само було видно близько пів десятка автомобілів швидкої.

Очікувалося, що після такої активності денна статистика покаже приріст хворих у медичному закладі. Проте, судячи зі статистики, оприлюдненої у Хмельницькій ОДА, кількість хворих у конкретно цьому медичному закладі не тільки не збільшилася, а й зменшилася. Якщо станом на середину дня 18 жовтня у міській лікарні було госпіталізовано 210 пацієнтів (хворих – 197, підозр – 13), то станом на середину дня сьогодні, 19 жовтня, кількість госпіталізованих становить 208 (хворих – 193, підозр – 15).

Хмельничани також постежили за медичним закладом сьогодні: вранці та вдень. І побачили такі картини:

Всього у Хмельницькому є шість медичних закладів, куди можуть госпіталізувати хворих з COVID-19 та з підозрами на хворобу. У статистиці наразі фігурує 4 з них: інфекційна (в яку нових хворих уже не приймають, оскільки з 200 місць зайнято 198), міська (з 300 місць занято 208). У центральній районній лікарні: хворих – 7, підозр – 6, у міському перинатальному центрі: хворих – 4, підозр – 0.

Загалом по області завантаженість ліжкомісць з киснем у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, складає 64,8%. В лікарнях перебувають 1314 хворих, 125 – з підозрою.

За останню добу виявлено 301 новий випадок захворювання:

  • 154 – Хмельницький район
  • 93 – Шепетівський район
  • 54 – Кам’янець-Подільський р-н

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 2182. Зареєстровано 22 нові летальні випадки:

  • 8 – Хмельницький район
  • 4 – Шепетівський район
  • 10 – Кам’янець-Подільський район

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook