Новини
Інфраструктура

Хмельниччина закупила вугілля в Казахстані на 10 мільйонів доларів

Імпорт з Казахстану на Хмельниччину цьогоріч зріс у 4,1 раза передусім за рахунок вугілля, якого закуплено на 10,1 мільйона доларів. Загалом за вісім місяців із цієї країни завезено товарів на 15,3 мільйона доларів.

Усього за кордоном область придбала товарів із групи палива мінеральні; нафта і продукти її перегонки на 25,7 мільйона, що в 2,7 раза більше, ніж за січень-серпень торік. Зважаючи на цілком можливу паливну скруту нинішньої зими, спричинену газовою кризою, закупівля енергетичних товарів подільським бізнесом – цілком виправданий крок.

Окрім палива, Поділля збільшила на 45,1% імпорт пластмас, полімерних матеріалів до 55,6 мільйона доларів, на 13,2% недорогоцінних металів та виробів до 25,4 мільйона, в півтора раза текстильних матеріалів та текстильних виробів. Загалом імпорт зріс на 26,9% до 393,4 мільйона доларів.

Випереджаючи загальні показники, поставки з Китаю зросли майже в півтора раза – на 42,2% до 54,0 мільйона. Піднебесна залишається найпотужнішим зовнішнім партнером області: її частка в імпорті становить 13,7% (до речі, в експорті Поділля Китай також посідає перше місце із часткою 16,3%). 

Імпорт товарів загалом з країн Європейського Союзу досяг майже половини від усього обсягу – 186,9 мільйона або 47,5%, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області. Серед країн ЄС найвагоміші імпортні надходження товарів здійснювалися з Німеччини та Польщі (12,2% та 13,1% відповідно).

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook