Новини
Здоров’я

Два десятки підстанцій екстреної допомоги Хмельниччини отримали нові “швидкі”

Ключі від 21 сучасного автомобіля “швидкої” вручив сьогодні, 26 жовтня, голова Хмельницької ОДА керівникам підстанцій екстреної медичної допомоги. Нові автомобілі – типу В і С, марки – CITROEN Jumper та Volkswagen Crafter. Коштують вони близько 47 мільйонів гривень. Придбали їх за кошти Міністерства охорони здоров’я України та Національної служби здоров’я.

За словами Сергія Гамалія, завдяки програмі президента “Велике будівництво” в області оновили 10 приймальних відділень опорних лікарень.

З перших секунд прибуття у медичний заклад пацієнт отримуватиме високоспеціалізовану медичну допомогу, тож дуже важливо, аби лікарі мали можливість якнайшвидше доставити пацієнта у критичному стані до приймального відділення. Саме цій меті і слугуватимуть карети швидкої допомоги, – повідомили у пресслужбі Хмельницької ОДА.

Поповнення автопарку “швидких” стало можливим завдяки співпраці народного депутата України від «Слуги Народу» Юрія Заславського, голови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія з міністром охорони здоров‘я Віктором Ляшком.

Автомобілі укомплектовані всім необхідним медичним обладнанням від кращих світових виробників. Зокрема, вони мають на борту широкий набір засобів дихальної підтримки – кисневі балони (стаціонарний та портативний), аспіратори, дихальні мішки для дорослих, дітей та немовлят тощо.

Юрій Заславський ознайомився з матеріальною базою, яка є в нових каретах швидкої допомоги та перебігом вакцинації у районах Хмельниччини.

«Оперативність надання медичної допомоги – це питання життя та смерті. Тому в наших «швидких» пацієнти із COVID-19 можуть отримати високоякісну медичну допомогу вже дорогою до лікарні», – зазначив Юрій Заславський.

За словами керівника Хмельницького регіонального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, за останні роки це перше маштабне поповнення автопарку швидкої допомоги.

«У теперішніх умовах щодня ми отримуємо близько 600 викликів, чверть яких є пацієнтами з підозрами на COVID-19. Поповнення автопарку неабияк поліпшить якість надання першої невідкладної допомоги. Вдячний депутатському корпусу та Міністерству охорони здоров‘я за допомогу», – зазначив Олександр Терещук.

Раніше заступник голови Хмельницької обласної ради Володимир Гончарук на своїй сторінці у Фейсбук розповів про те, що у 2021 році парк автомобілів екстреної швидкої допомоги поповнився 69-ма новими автомобілями: з них 10 – класу С, решта – класу B.

До кінця року усі автомобілі будуть на лінії на території Хмельницького регіону і будуть надавати якісне медичне обслуговування, – сказав посадовець.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook