Новини
Бізнес

На Хмельниччині зменшилось виробництво їжі та напоїв

За підсумками січня-вересня індекс промислової продукції на Поділлі становив 102,1%. Якщо порівняти вересень із серпнем, то зростання промисловості становило 13,4%.

За три квартали поточного року добувна промисловість та розроблення кар’єрів наростили випуск продукції проти дев’яти місяців минулого року в 1,52 раза. Ця підгалузь останнім часом демонструє доволі високі темпи розвитку: торік також фіксувалося зростання в 1,55 раза.

Між тим, низка галузей демонструють падіння. Видається дещо дивним, що спостерігається зниження у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – на 15,8%.

Так само у мінус працюють підприємства, що спеціалізуються у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції: спад за  три квартали становив 17,4%. У виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності падіння склало 12,9% проти дев’яти місяців минулого року.

Але в цілому в переробній промисловості в січні-вересні виробництво продукції збільшилось на… 0,1%. Причому у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів зростання становило 18,5%. У металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання, збільшення становило 17,4%, машинобудуванні – на 6,3%, виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 2,7%.

Як  поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря зростання зафіксоване на рівні 3,2%.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook