Новини
Інфраструктура

Хмельницькими тролейбусами користується все менше пасажирів

Автомобільним пасажирським транспортом протягом січня-вересня перевезено 24,5 мільйона громадян, що на 12,4% менше, ніж за відповідний період минулого року. В тролейбусах ситуація схожа: послугами електротранспорту скористалися 18,3 мільйона людей, що на 12,2% менше, ніж за три торішні квартали.

Простежується доволі сумна тенденція. Без уважного аналізу не будемо звинувачувати у цьому запровадження електронної оплати проїзду в тролейбусах, але факти наступні. За підсумками, до прикладу, п’яти місяців електротранспорт демонстрував зростання на 8%. Навіть за січень-липень (валідатори пропрацювали місяць) ще фіксувався незначний, але приріст – 0,6%.

Але вже за вісім місяців падіння пасажиропотоку становило 6,6%. За дев’ять місяців маємо, як йшлося, 12,2% спаду. Валідатори винні? Однозначно не можемо сказати, але від пасажирів нарікання на незручності електронної оплати є. Важко придбати разовий квиток, до прикладу тощо.

Між тим, варто згадати, що до «електронізації» ХКП «Електротранс» демонструвало стабільне зростання. До прикладу, у 2015-му році послугами електротранспорту скористалися 34,5 мільйона пасажирів, у 2017-му – 38,3 мільйона, у 2019-му – 42 мільйони.

Всього послугами пасажирського транспорту в області скористалися за січень-вересень 42,9 мільйона пасажирів, що на 12,3 менше, ніж торік.

Пасажирообіг автомобільним та тролейбусним транспортом за становив 397,2 мільйона пасажиро-кілометрів, що на 9,7% менше обсягу відповідного періоду попереднього року.

Натомість вантажні перевезення демонструють зростання. В січні-вересні вантажообіг підприємств транспорту області становив 905,4 мільйона тоннокілометрів, що на 8,0% більше відповідного періоду попереднього року. Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, транспортники перевезли 5080,5 тисячі тонн вантажів, що на 9,3% більше, ніж за три квартали минулого року.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook