Новини
Здоров’я

Мешканцям Хмельниччини нагадали правила життя в “червоній” зоні

Від завтра, 30 жовтня, карантинні обмеження на Хмельниччині посилять у зв’язку з переходом області у “червону” зону епідобмежень. Життя мешканців області, особливо невакцинованих, дещо ускладниться, проте, як зазначають у владі, жорстких заборон та локдауну наразі не передбачається.

Про те, як житиме, зокрема, Хмельницька громада в умовах “червоної” зони, розповів під час сьогоднішнього брифінгу начальник міського управління з питань цивільного захисту населення і охорони праці Юрій Корева.

Закладам освіти у Хмельницькій громаді дозволено працювати лише за умови, що 100% персоналу пройшли повний курс вакцинації, або мають негативний ПЛР-тест, або довідку про одужання від COVID-19. Не стосується така вимога дитсадків, закладів спеціальної загальної середньої освіти та молодшої школи. Як повідомила директорка департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Надія Балабуст, у Хмельницькій громаді з 52 навчальних закладів вакциновані на 100 відсотків педколективи 8 шкіл.

Що до інших міст обласного значення краю, то у Славуті, відповідно до рішення міської влади, з 1 листопада школи переходять на дистанційне навчання. Це пов’язано не лише з обмеженнями “червоної” зони, а й з відсутністю газопостачання, що робить неможливим включення опалення у навчальних закладах. У школах Кам’янець-Подільської міської громади у звичному режимі навчатимуться учні молодшої школи (за умови 80% вакцинації педколективів), учнів 5-11 зможуть відвідувати навчальні заклади за умови, що 100% педагогічного колективу вакциновані. У Шепетівці з понеділка, 1 листопада, дитсадки та молодші класи усіх навчальних закладів продовжать освітній процес у звичному режимі. Учні 5-11 класів у школах, де рівень вакцинації педагогічних працівників дорівнює 100%, теж продовжать очне навчання. Решта вчитимуться онлайн, повідомили у міській раді.

Так само не діятиме заборона на роботу непродовольчих ринків та непродовольчих магазинів, якщо працівники та відвідувачі пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу, мають негативний ПЛР-тест чи одужали від COVID-19. Аналогічне рішення прийняли і в Кам’янець-Подільській міській громаді.

Такі ж вимоги висуваються до закладів громадського харчування, культури, спорту, та проведення масових заходів.

Щодо роботи громадського транспорту, то ступінь обмежень для нього визначатиме Державна комісія з ТЕБ і НС. Тож як працюватиме громадський транспорт у Хмельницькій громаді та в області наразі важко спрогнозувати. Поки що обмежень на його роботу немає. Здійснюються без обмежень поки що і внутрішньообласні перевезення, а от до міжрегіональних – ті самі вимоги щодо вакцинації, що й перераховані вище.

Дотримання протиепідемічних заходів на території області під час перевезень, у громадських місцях, закладах торгівлі та харчування наразі перевіряють понад 350 працівників поліції Хмельницької області. Мобільні бригади та рейдові групи вже перевірили понад 650 суб’єктів господарювання та близько 130 одиниць громадського транспорту.

COVID-статистика Хмельниччини

За інформацією Хмельницької ОДА, станом на 29 жовтня в області від початку пандемії зареєстровано 114072 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. За минулу добу виявлено 1282 нових випадки захворювання:

  • 714 – Хмельницький район
  • 313 – Шепетівський район
  • 255 – Кам’янець-Подільський р-н

Лікуються 14248 осіб: 1740 – стаціонарно, 12508 – амбулаторно.
Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 72,8%. В лікарнях – 1740 хворих, 161 – з підозрою.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 2352. Зареєстровано 14 летальних випадків:

  • 10 – Хмельницький район
  • 2 – Шепетівський район
  • 2 – Кам’янець-Подільський район

Графік роботи пунктів вакцинації 30 та 31 жовтня

Субота, 9:00-12:00

  • Повстанська, 36
  • М. Гречка, 12
  • Подільська, 54
  • Залізняка, 14
  • Майборського, 16 (3 поліклініка)

Субота, неділя, 9:00-13:00

  • Речовий ринок

Субота, неділя 9:00-17:00

  • Центр масової вакцинації:

Субота, неділя, 10:00- 16:00

  • Залізничний вокзал

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook