Новини
Офіційно

На Хмельниччині з обігу вилучили фальсифікату на понад 4 мільйони гривень

Під час перевірки торгівельної точки податківці Хмельниччини встановили факт зберігання та реалізації алкогольної продукції відомого бренду з марками акцизного податку, які не відповідають встановленим зразкам, що перебувають в офіційному обігу на території України.

За скоєне правопорушення суб’єкту господарювання загрожує фінансова санкція щонайменше у розмірі 17 тисяч гривень, а також кримінальна відповідальність за збут незаконно виготовлених, отриманих або підроблених марок акцизного збору.

Всього з початку поточного року в рамках проведення операції «Акциз» за результатами проведених спільно податківцями та правоохоронцями заходів встановлено та вилучено з незаконного обігу продукцію сумнівної якості на загальну суму понад 4,3 мільйона гривень.

Перевірити відповідність марки акцизного податку та встановити легальність походження алкогольних напоїв чи тютюнових виробів на  вебпорталі ДПС можна самостійно. Це дасть можливість не лише вберегти здоров’я, а й здійснювати громадський контроль за обігом підакцизних товарів.

Водночас податкова служба Хмельниччини закликає суб’єктів господарювання не шукати можливості отримання надприбутків, ризикуючи здоров’ям громадян. У разі встановлення фактів реалізації алкогольної продукції сумнівної якості не бути сторонніми спостерігачами, а оперативно повідомляти про них контролюючі та правоохоронні органи.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook