Новини
Здоров’я

Хмельниччина лідирує за кількістю вакцинованих освітян та госпіталізованих хворих

Хмельницька область – у п’ятірці регіонів, де відсоток госпіталізованих хворих на COVID-19 один з найвищих. За кількістю вакцинованих освітян область також лідирує – відсоток працівників навчальних закладів, які отримали хоча б одну дозу щеплення, становить майже 95. У Хмельницькому тимчасово, поки COVID-сертифікати про одужання не підтягує додаток “Дія”, довідки про подолання хвороби можуть видавати сімейні лікарі. Таке розпорядження видав новий заступник Хмельницького міського голови.

За інформацією міністра освіти Серія Шкарлета, станом на 1 листопада в Україні відсоток вакцинованих однією дозою освітян становить 91. До п’ятірки лідерів за цим показником увійшли: Київська (98,8%), Миколаївська (98%), Донецька (96%), Харківська (95,8%) та Хмельницька (94,7%) області.

У переліку областей з найвищим показником заповненості ковідних відділень Хмельниччина теж серед лідерів. Разом з Рівненською областю Хмельниччина посідає 5 місце з показником 75%, далі в порядку зростання йдуть такі області: Сумська (79%), Одеська (80%), Запорізька (81%), Донецька (90%).

Розпорядження, яким запропоновано сімейним лікарям видавати довідки про одужання від COVID-19, підписав заступник Хмельницького міського голови Олег Шинкарук.

До впровадження на державному рівні covid-сертифіката про одужання, а також для осіб, в яких відсутня можливість доступу до мобільного додатку “Дія”, вважати довідку про одужання від COVID-19, видану сімейним лікарем, документом, що підтверджує факт одужання від коронавірусної хвороби, – зазначено у документі.

COVID-статистика Хмельниччини

За інформацією Хмельницької ОДА, станом на 1 листопада в Хмельницькій області від початку пандемії зареєстровано 116873 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. За останню добу виявлено 693 нових випадки захворювання:

  • 391 – Хмельницький район
  • 83 – Шепетівський район
  • 219 – Кам’янець-Подільський р-н

Лікуються 16027 осіб, з них 14147 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 75%. В лікарнях перебувають 1880 хворих, 142 – з підозрою.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 2375. Зареєстровано 4 летальних випадки:

  • 1 – Хмельницький район
  • 2 – Шепетівський район
  • 1 – Кам’янець-Подільський район

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook