Новини
Культура

Письменниця та поетеса з Хмельниччини – серед переможців конкурсу “Гранд Коронація”

Письменниця з Хмельницького та поетеса з Шепетівщини увійшли до числа переможців конкурсу “Гранд Коронація”, який проходить в рамках Міжнародного конкурсу “Коронація слова”. Онлайн-церемонія нагородження переможців відбулася у суботу, 30 жовтня.

Конкурс «Гранд Коронація» проходить раз на 5 років. У ньому змагаються лауреати перших премій у номінаціях «Романи», «П’єси», «Кіносценарії», «Пісенна лірика» та «Проза для дітей». Через пандемію формат конкурсу цього року змінили.

Цього разу ми вирішили розділити твори, надіслані на конкурс, на дві частини: ті, які вже вийшли друком за той час, поки тривав конкурс; і ті твори, котрі ще не видані. На голосуванні обрано двох лауреатів: переможця виданих творів і переможця рукописів, – розповіли співзасновники «Коронації слова» Тетяна та Юрій Логуші.

В категорії «Твори для дорослих» в номінації «Романи» третю премію отримала хмельничанка Ольга Саліпа за рукопис “Шанці”.

Особливо важкий для мене твір, особливо близький… прокоментувала свою перемогу Ольга.

За цей же твір письменниця отримала і спецвідзнаку конкурсу – за найкращий твір на воєнну тематику «За висвітлення жахів війни на прикладі родини, котра жила на Збручі – і опинилася на розломі країн і культур».

У номінації «Пісенна лірика» друга премія за добірки «Брат» та «Покривання коси» – в поетеси з села Вербівці Шепетівського району Олени Миклащук.

Мрія дитинства збулася: про Вербівці Шепетівського району знову почула вся Україна! написала на своїй сторінці у Фейсбук поетеса.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook