Новини
Суспільство

Офісних працівників на Хмельниччині меншає, виробничників – більшає

Кількість штатних працівників на Поділлі з початку року зросла на майже шість тисяч. Якщо в січні працювали в області 184,9 тисячі громадян, то на кінець третього кварталу вже 190,5 тисячі. Причому саме реальний сектор економіки нарощує кадровий потенціал, а відтік робітників спостерігається у «допоміжних» сферах.

Скажімо, в будівництві нині задіяно 8989 працівників. А на початку літа, до прикладу, їх нараховувалося 8889 осіб; на початку весни – 7884, у січні – 7563. Як бачимо, будівельна активність в області із завершенням літнього періоду не зменшується. З початку року кількість працівників у галузі зросла на 19% (загалом же зростання кількості працюючих в усіх галузях становило цьогоріч три відсотки).

Випереджаючими темпами також збільшувалася чисельність у добувній промисловості та розробленні кар’єрів – на чверть з початку року. Якщо в січні видобувників налічувалося 1123 особи, то у вересні вже 1399 штатних робітників.

Сільське господарство також не пасе задніх. У січні агропрацівників було 17607 осіб, а в вересні вже 20372 людини; збільшення на одну шосту. Звісно, в окремих галузях, у тому ж таки агросекторі, можна говорити про сезонність, але на цей момент маємо факт зростання. Що буде наприкінці року – побачимо.

В будь-якому випадку, в реальний сектор економіки вливаються нові кадри. Цього не скажеш, до прикладу, про працівників сфери операцій з нерухомим майном. На початку поточного року нерухомістю торгували 1636 осіб, а у вересні їх лишилося лише 1470. Скорочення становить понад одну десяту.

У сфері фінансової та страхової діяльності ситуація схожа: «скоротилися» фінансисти-страховики на 18% із 1994 осіб у січні до 1641 на початок осені. Менше стало працівників і сфері телекомунікації та інформації. У вересні їх налічувалося 1291 проти 1357 працівників у січні, зазначили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook