Новини
Здоров’я

Госпіталь ветеранів у Хмельницькому готують до прийому хворих на COVID-19

У Хмельницькій області розгорнули додаткові ліжка для госпіталізації хворих на коронавірус. Готовий приймати пацієнтів, але поки все ще перебуває у резерві Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни. Додали місця для ковідних хворих і в Хмельницькому обласному закладі з надання психіатричної допомоги. Всього у медичних закладах розгорнуто станом на сьогодні 2985 ліжок. За добу кількість нових лабораторно підтверджених випадків хвороби знову перевищила тисячу осіб.

Про ситуацію з поширенням COVID0-19 у Хмельницькій області розповів на сьогоднішньому брифінгу в.о. генерального директора ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Микола Габрикевич.

Станом на сьогодні, 5 листопада, в області зареєстровано 17415 активних хворих на COVID-19. При цьому кількість нових хворих щодня вдвічі перевищує кількість тих, хто одужали. Стаціонарного лікування потребують 1983 хворих. З усіх хворих, які потрапили в лікарню, 0,8% були вакциновані.

В лікувальних закладах області, що надають допомогу хворим на COVID-19, розгорнуто 2985 ліжок. Додатково розгорнуті ліжкомісця у КНП “Хмельницький обласний заклад з надання психіатричної допомоги” ХОР. Госпіталь ветеранів війни готовий до прийому пацієнтів, проте все ще перебуває у резерві. За словами директорки закладу, всіх пацієнтів, які проходили лікування у госпіталі, виписали, і тепер готують заклад для прийому хворих на ковід. Зокрема, повністю обладнали реабілітаційне відділення, розраховане на 30 місць, переобладнають під ці ж потреби і терапевтичне відділення (на 40 місць). Відділення анестезіології та інтенсивної терапії розраховане на 6 пацієнтів, проте досвід минулої хвилі показав, що важких хворих у заклад поступає набагато більше. За словами Оксани Бочкарьової, у госпіталі для хворих на коронавірус виділено 200 ліжок, проте їхня кількість за потреби може збільшуватись.

Ускладнюється ситуація в області із постачанням кисню для потреб лікувальних закладів. Наразі в стаціонарах зайнято майже 76% ліжкомісць з киснем.

Запаси вакцини від COVID-19 в області наразі обмежені, в зв’язку з чим у роботу пунктів та центрів вакцинації внесли корективи. В наявності є вакцини Coronovac та AstraZeneca. Запас Pfizer (Comirnaty) практично вичерпано, проте в неділю на Хмельниччину має надійти чергова партія цього препарату.

COVID-статистика Хмельниччини

Станом на 5 листопада в області зареєстровано 120708 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. За добу виявлено 1192 нових випадки захворювання:

  • 812 – Хмельницький район
  • 183 – Шепетівський район
  • 197 – Кам’янець-Подільський р-н

Лікуються 17415 осіб, з них 15432 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 74%. В лікарнях перебувають 1983 хворих, 144 – з підозрою.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 2477. Зареєстровано 14 летальних випадків:

  • 12 – Хмельницький район
  • 2 – Кам’янець-Подільський р-н

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА

Стокове зображення від Depositphotos


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook