Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому розбирають парковку, облаштовану підприємцями (ФОТО)

Отримавши погодження на облаштування паркувального майданчика, підприємці “трішки відійшли від проєкту”, зробивши зовсім не те, що обіцяли. Тепер обладнану у мікрорайоні Виставка зону для стоянки автомобілів розбирають комунальники, повертаючи зелену зону в її первісний стан.

Про пристрасті, які розгорнулися навколо нового паркувального майданчика на проспекті Миру, біля ТЦ Ріко, розповів директор Департаменту інфраструктури міста Хмельницький Василь Новачок на своїй сторінці у Фейсбук.

“І так сайдьот!” Пам’ятаєте радянський мультик про Вовку? Отак і наші підприємці вирішили зробити. Отож, попросили наші підприємці надати дозвіл на облаштування на землі загального користування, на зеленій зоні парковку. Я загалом проти таких ідей, але люди пообіцяли зробити “красіво”. Тож зробили проєкт, погодили, у відповідних інстанціях, а далі “трішки відійшли від проєкту”. Ну зовсім трішки, – написав очільник департаменту.

Та показав фото того, що мало бути та того, що зрештою було зроблено.

Що мало бути? Тротуар шириною 3 метри, екопарковки з травичкою, пандус, зелені зони відпочинку.

Що зробили? Залишили метр зруйнованого тротуару, заклали все бруківкою, та ще й так, що не зрозуміло, як то дерево має рости. Дерева суттєво пошкодили, про зони відпочинку забули…

Не “сайдьот” так. Сьогодні комунальники взялися повертати ділянку до попереднього стану. А стоянку підприємці мають зробити в межах своєї земельної ділянки… Ми завжди готові до компромісів, але міський простір має бути зручним і мати належний вигляд, прокоментував Василь Новачок.

Хмельничани ж, коментуючи побачене, зазначили, що за роботу комунальників варто було би стягнути кошти з підприємців, які зробили те, що зробили. Проте, як зазначив очільник Департаменту, зробити це буде важко.

Також, на думку хмельничан, запланована парковка одразу виглядала недосконалою:

Той, хто розробив цей проєкт, автомобілем явно не користується, парковка з одним заїздом, відсутність розворотного майданчика, одна смуга руху. Вже бачу, як із останнього парковочного місця задом всю парковку необхідно проїхати. І пощастить, якщо ніхто не буде в цей момент заїжджати.

Хоча й зазначають, що те, що було заплановане у проєкті, виглядало досить зручним, зокрема, пандус для маломобільних груп людей та мам з візочками.

Щодо перспективи повторного будівництва парковки, вже точно за планом, то його, написав Василь Новачок, не буде. Після того, як з майданчика приберуть всі будівельні матеріали, на цьому місці буде газон.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook