Новини
Політика

З міського голови Кам’янця за приниження честі депутата суд стягнув моральну шкоду в 1 гривню

За поширення недостовірної інформації, яка принижує честь, гідність та ділову репутацію депутата Кам’янець-Подільської міської ради, міськрайонний суд наклав стягнення на міського голову Михайла Посітка, зобов’язавши його, до того ж спростувати сказане під час найближчої сесії міської ради. Таким чином позов, заявлений Василем Кобильником, був судом задоволений частково.

Приводом для позовної заяви та розгляду справи у суді стали репліки міського голови, які він висловив на адресу депутата під час сесії міської ради, на якій, зокрема, розглядали бюджет громади на наступний рік. У відповідь на виступ Василя Кобильника, який заявив про несправедливий розподіл коштів, Михайло Посітко сказав, зокрема, таке:

Василь Володимирович, ви забуваєтеся про один момент. Ви десять років грабували це місто. Десять років.

На уточнення депутата: “Я особисто?” міський голова відповів:

Ви зрозуміли, про кого йде мова. І тому оцінку вашим цим рокам роботи, звичайно, зараз нададуть в тому числі і правоохоронні органи, і ті комісії, які зараз будуть створені, і які вже показують якість прийнятих рішень, і скільки в грошовому еквіваленті наш міський бюджет втратив внаслідок прийняття отаких злочинних рішень. Це все зараз буде доведено до громади нашого міста і показано, чому стан речей, чому в нас такий бюджет, він пограбований. Це все буде зараз показано. А вже тоді дійсно будемо говорити про ефективність, про прийняття рішення, про зміни і про все інше.

Нагадую вам, що я не обіймаю жодної посади, і за своєю посадою я не приймаю участі ні в конкурсах, ні їх організовую. Я десять років працюю проректором Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, і з 2015 року разом з вами сидів у цій сесійній залі і приймав ті рішення, які приймав. Якщо у вас є якісь питання до моєї діяльності, будь ласка, відповідно, звертайтеся у відповідні органи і отримайте на них відповіді. Не кидайтеся голослівними звинуваченнями, бо фраза “Ви пограбували”, я вам обіцяю, стане обов’язково розглядом щодо приниження честі і гідності моєї в судовому порядку, оскільки ви дозволили собі назвати мене задіяним у певних схемах, і інші фрази, які ви собі дозволяли, сидячи в цьому, не є прийнятними, і ви обов’язково їх з цього самого крісла і спростуєте. Це я вам обіцяю, і це я вам доведу в судовому порядку, – відповів тоді міському голові Василь Кобильник.

Свою обіцянку депутат виконав, подавши позов до суду. Рішення Кам’янець-Подільського міськрайонного суду по справі було винесене 29 жовтня, оприлюднене – 4 листопада.

Зазначені фрази, виділені вище у цитаті міського голови, суд визнав недостовірними та такими, що принижують честь, гідність та ділову репутацію позивача. Позов Василя Кобильника задоволений частково: міського голову зобов’язали спростувати сказане ним під час найближчої сесії міської ради та відшкодувати депутату моральну шкоду – 1 гривню. Вимогу також спростувати недостовірну інформацію публікацією на офіційному сайті міської ради суд залишив без задоволення.

Рішення набере чинності через 30 днів після його проголошення у випадку, якщо на нього не буде подана апеляція. Крім того, Василь Кобильник зазначив, що наразі готується низка позовів до осіб, які поширювали брехню стосовно нього.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook