Новини
Кримінал

Адміністратора хмельницького ринку судитимуть за спробу підкупу

Матеріали справи щодо хмельничанина, який за допомогою шахрайства привласнив гроші підприємця, передали до суду. Чоловік не тільки обманним шляхом заволодів чужими коштами, а й намагався підкупити правоохоронця. Найбільше покарання, яке загрожує обвинуваченому, – 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Події відбувалися у грудні 2019 року, коли адміністратор одного із місцевих ринків розробив шахрайський план із заволодіння коштами знайомого підприємця. Для цього переконав чоловіка надати через нього хабар службовим особам Державної фіскальної служби України та адміністрації ринку за те, аби ті не втручалися в його діяльність.

Отримані від підприємця гроші – 20 000 гривень – нікому насправді не передав, а привласнив. У Хмельницькому районному управлінні поліції, куди його згодом викликали для допиту з цього приводу, замість зізнатися у злочині та розкаятися, намагався підкупити слідчого. Запропонував 1 тисячу доларів, аби кримінальне провадження було закрите, а його не притягували до кримінальної ж відповідальності.

У червні 2021 року після передачі правоохоронцю частини цієї суми, хмельничанина затримали. У переданих до суду матеріалах йдеться про обвинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу: пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі; заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство); надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище.

Довідково: Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Хмельницької обласної прокуратури

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook