Новини
Кримінал

Хмельничанина, підозрюваного у побитті поліцейського, суд відправив на психіатричну експертизу

Хмельничанин, якого підозрюють у нанесенні побоїв заступнику начальника Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області, за ухвалою Печерського районного суду міста Києва має пройти стаціонарну судово-психіатричну експертизу. На попередню експертизу, призначену Хмельницьким міськрайонним судом, підозрюваний не з’явився.

Події, які стали предметом судового розгляду, розгорталися на початку липня поточного року, коли правоохоронець разом з дружиною, яка була за кермом, їхав в автомобілі AUDI Q7 з села Берегелі (в межах Красилівської ОТГ) в напрямку автошляху Н-03. Із зустрічного автомобіля VOLKSWAGEN TOUAREG, в якому їхав підозрюваний та ще двоє осіб, водійці AUDI дали сигнал зупинитися, що вона і зробила. Після зупинки обох легковиків, підозрюваний, в якого були помітні ознаки алкогольного сп’яніння, почав ображати правоохоронця. У відповідь поліцейський вийшов з автомобіля, представився, пред’явив посвідчення та попередив, що викличе поліцію, оскільки чоловік, який його ображав, перебував у стані алкогольного сп’яніння за кермом.

Як йдеться в ухвалі суду, аби не допустити виклику копів, підозрюваний вийшов з машини та штовхнув правоохоронця так, що той впав. Потім утримував на землі, стискаючи шию потерпілого. Тим часом один з пасажирів VOLKSWAGEN завдав йому 8 ударів ногою в живіт та груди. Після цього правоохоронця заштовхали на переднє сидіння його автомобіля, завдавши наостанок удару кулаком в обличчя.

Всіх нападників затримали протягом декількох годин. За фактом нападу на правоохоронця під час виконання ним службових обов’язків було відкрите кримінальне провадження. Водієві VOLKSWAGEN повідомили про підозру та обрали запобіжний захід – домашній арешт.

У суді чоловік свою вину не визнав, натомість заявив, що потерпілий не представлявся під час спілкування та не показував посвідчення співробітника поліції. Також він заявив, що саме правоохоронець перебував у стані алкогольного сп’яніння. При цьому факт застосування фізичної сили до потерпілого визнав, зазначивши, що таким чином захищав свого товариша, якого утримував поліцейський, та завдав лише один удар рукою.

Як встановили слідчі, підозрюваний перебуває на психіатричному обліку протягом останніх трьох років. Хмельницький міськрайонний суд під час розгляду справи направив його на судово-медичну експертизу, проте туди підозрюваний не з’явився.

Печерський районний суд міста Києва, за клопотанням слідчого, повторно направив  підозрюваного на аналогічну експертизу до Київського міського центру судово-психіатричних експертиз.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook