Новини
Події

Рятувальники Хмельниччини навчаються у Польщі

Два дні у Кракові, на базі місцевої пожежної частини тривають навчаннях в рамках проєкту «Підвищення ефективності реагування українських рятувальних служб на надзвичайні ситуації». Беруть участь у навчаннях українські надзвичайники, в тому числі з Хмельниччини.

Краківська Шоста пожежна частина спеціалізується на заходах із ліквідації хімічних, радіаційних та біологічних катастроф. З українськими рятувальниками польські фахівці поділилися інформацією про основні причини виникнення таких катастроф, способи їх ліквідації, засоби індивідуального захисту пожежників. Також на практиці під час навчань продемонстрували методи відбору зразків на дослідження із можливо заражених територій та способи проведення рятувальних робіт у таких місцях.

Ознайомилися рятувальники і з технікою та оснащенням, яку використовують в роботі польскі колеги.

Окремо вивчали засоби та способи знезараження приміщень, які використовуються польськими рятувальниками у боротьбі із пандемією COVID-19.

Загалом, протягом установчих зборів українські рятувальники візьмуть участь у низці тренінгів, передбачених проєктом,повідомляють у пресслужбі ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook