Новини
Бізнес

Як успішно брати участь у публічних закупівлях?

До появи системи Прозорро державні закупівлі супроводжувалися відмиванням бюджету, нездоровою конкуренцією та відкатами. Наразі прозора система показала себе з найкращого боку, і вже не перший рік бюджетні підприємства зобов’язані проводити угоди лише через платформу Prozorro, а підприємці отримали можливість на рівних умовах брати участь у тендерах. 

Перемогти може кожен, тільки від вас залежать шанси на успіх: зможете ви запропонувати найвигідніші умови чи ні. Суспільство може відслідковувати процес і контролювати витрати бюджетних коштів. Усі залишаються у виграші. 

Закупівлі Prozorro потрібно проводити з дотриманням деяких правил, щоб успішно закрити бажану угоду. 

Поради для успішної участі в закупівлях

Взяти участь у публічних тендерах може будь-який підприємець. Тому для початку пройдіть реєстрацію на платформі SmartTender, а потім вивчіть рекомендації фахівців:

  • Починайте з невеликих тендерів — так ви зможете на практиці вивчити всі нюанси. Наприклад, проаналізувати свою участь, дізнатися про свої сильні та слабкі сторони, краще вивчити сам процес проведення торгів. Після цього вже впевнено можна перейти на закупівлі з великим бюджетом. 
  • Не бійтеся ставити запитання — ви маєте повне право уточнювати та ставити будь-які запитання замовнику. Якщо ви не зрозуміли щось в умовах тендеру, краще одразу це запитати. Коли ви помітили неточності або порушення, вимагайте внести зміни. 
  • Готуйтеся до аукціону — одразу визначте для себе мінімальну та оптимальну вартість.

Аукціон проходитиме анонімно, в три раунди, зниження передбачено мінімум на крок аукціону від своєї ставки, а не від ставки іншого учасника.

Інші важливі поради

Важливо читати умови та подавати документи відповідно до зазначених вимог. Не робіть цього в останній момент, щоб був час зробити все правильно. 

Готуйтеся до тендеру – вивчайте замовників, потенційних конкурентів. Наприклад, подивіться історію закупівель, які вимоги були висунуті раніше, чи заперечували попередні угоди.

SmartTender максимально спрощує процес участі в публічних закупівлях, тому вам залишається лише дотримуватися рекомендацій та виконувати вимоги замовника.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook