Новини
Офіційно

Мільйонний борг погасив завод на Хмельниччині

Результатом ефективної роботи працівників управління по роботі з податковим боргом та співпраці з економічно активними підприємствами-боржниками стало погашення заборгованості до бюджету у сумі майже 1 мільйон гривень ДП «Красилівський агрегатний завод».

З метою зменшення податкового боргу та забезпечення додаткових джерел доходів до бюджету податківці проводять активні  прямі та онлайн заходи – зустрічі з керівниками підприємств-боржників, а також зустрічі з представниками територіальних громад, державної виконавчої служби, – повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валерій Коновальчук.

Практика такої предметної роботи дає позитивні результати, оскільки підвищує не лише рівень податкової обізнаності платників, а отже податкову дисципліну й культуру, а й є важливим засобом комунікації та застосування методу переконання, який передує фіскальним формам впливу. Одним із шляхів скорочення боргу платників перед бюджетом є можливість отримання реструктуризування або відстрочення податкової заборгованості та реалізація заставного майна.

Як наслідок, в області спостерігається позитивна динаміка щодо скорочення підприємств-боржників – юридичних осіб у кількості 137 СГД та відповідного зменшення податкового боргу на 127 мільйонів гривень.

Наявність податкового боргу в платників у першу чергу призводить до бюджетних втрат, а отже негативно впливає як на економічний розвиток того чи іншого підприємства зокрема, так і на економічний розвиток регіону та країни в цілому. Зважаючи на цю аксіому, скорочення та упередження виникнення податкових боргів є вкрай важливим спільним завданням і податкової служби та влади і громади, – наголосив Валерій Коновальчук.

За інформацією ДПС у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook