Новини
Здоров’я

План вакцинації на Хмельниччині не виконується, – Тюрін

Темпи поширення захворювання на COVID-19 на території Хмельниччини поки що не дозволяють сподіватися на швидкий вихід області з “червоної” зони. Кількість медичних закладів, де надають допомогу хворим на коронавірус збільшилася, завдяки цьому вдалося знизити відсоток завантаженості ліжкомісць у лікарнях. Після отримання днями великої партії кисню обласний госпіталь ветеранів почав приймати хворих з ковідом. Тривають на території області перевірки дотримання протиепідемічних обмежень. У Хмельницькому можуть відкрити ще один центр вакцинації. За добу в області – знову понад тисячу лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 та понад два десятки померлих внаслідок ускладнень.

Про ситуацію з поширенням коронавірусної хвороби на території області розповів під час брифінгу заступник голови Хмельницької ОДА Сергій Тюрін.

«Кількість хворих майже не змінилася»

Станом на сьогодні, 12 листопада, на Хмельниччині перевищено три показники, за якими визначається рівень епідемічної небезпеки. Так, за останні три дні вище норми коефіцієнт виявлення випадків інфікування, рівень госпіталізації та завантаженість ліжок з киснем.

Для лікування хворих задіяно вже 25 лікарень, в яких розгорнуто 3035 ліжок, з них 268 – для лікування дітей. Зниження відсотка завантаженості ліжкомісць, за словами заступника голови ОДА, пов’язане не зі зменшенням кількості хворих, а зі збільшенням виділених ліжкомісць.

Тиждень тому завантаженість ліжкомісць із киснем становила 65,7%, а нині – 65,2%. Кількість хворих у стаціонарах майже не змінилася (2165 осіб), збільшилася кількість осіб з підозрою. В цілому показник із виявлення нових випадків із коронавірусом в області є вищим, аніж в середньому по країні – понад 1500 осіб на 100 тис. населення проти 1100 осіб на 100 тис. населення, – наголосив посадовець.

Відтак, зважаючи на суттєве перевищення індикаторів, говорити про вихід області з “червоної” зони поки що зарано.

«Отримали кисень – запустили госпіталь»

Ситуація із забезпеченням «ковідних» медичних закладів киснем все ще залишається складно. Так, нагадаємо, у Кам’янці планують у міській лікарні встановити власну кисневу станцію, аби стабілізувати забезпечення медичного закладу власним киснем. У Славуті з постачанням кисню допомагають благодійники. У Хмельницькому нарешті почали госпіталізувати хворих у госпіталь ветеранів війни – після того, як заповнили кріоциліндр киснем, який отримали з Запоріжжя.

Ми не могли раніше туди госпіталізувати людей, оскільки не могли забезпечити місткість киснем. Тому що нам його не вистачало у тих закладах охорони здоров’я, що вже були розгорнуті. Настільки критичним було довезення кисню, що ми не могли три тонни виділити для госпіталю, – зазначив Сергій Тюрін.

«Кількість вакцинованих щодня не дотягує до плану»

План вакцинації, встановлений для Хмельниччини в кількості 11500 щеплених за день, в області не виконується. Разом з тим протягом тижня кількість вакцинованих дещо збільшилася – за 4 дні поточного вакциновано понад 29 тисяч осіб, на противагу 27 700 вакцинованим – за такий же період попереднього.

Ще один центр вакцинації може з’явитися у гіпермаркеті «Епіцентр» у Хмельницькому. Принаймні, за словами Сергія Тюріна, така можливість наразі розглядається. Таким чином місць для вакцинації в обласному центрі побільшає.

У Хмельницькій міській раді повідомили, як працюватимуть пункти щеплень у місті у вихідні.

Субота, 13.11.2021:

  • центр масової вакцинації (вул. Володимирська, 92) – 8:30-16:00
  • речовий ринок (вул. Геологів, 18/2) – 9:00-13:00
  • залізничний вокзал – 10:00-16:00
  • село Давидківці – 9:00 – 12:00
  • село Пирогівці – 9:00 –12:00
  • село Олешин – 9:00 –12:00

Неділя, 14.11.2021:

  • центр масової вакцинації (вул. Володимирська, 92) – 9:00 -16:00
  • речовий ринок (вул. Геологів, 18/2) – 9:00-13:00
  • залізничний вокзал – 10:00-16:00

«Перевірки тривають…»

В області тривають перевірки стану дотримання протиепідемічних обмежень. Протягом минулої доби працівники Держпродспоживслужби перевірили 155 суб’єктів господарювання, співробітники Патрульної поліції Хмельниччини провели 77 перевірок маршрутних транспортних засобів, 30 патрулювань прибудинкових територій; 33 поверхневі огляди громадян та перевірки документів; 24 рази перевірили заклади з масовим перебуванням людей. Крім того, за дому загалом перевірено близько 200 транспортних засобів, та понад сотню осіб, які в них перебували.

З понеділка на Хмельниччині працюватиме комплексна мобільна група, до складу якої увійдуть представники центральних органів виконавчої влади. Перевірки стосуватимуться  дотримання суб’єктами господарювання, державними установами та громадянами протиепідемічних заходів, -йдеться у повідомленні пресслужби Хмельницької обласної ради.

COVID-статистика Хмельниччини

Станом на 12 листопада в області зареєстровано 127 298 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. За добу виявлено 1090 нових випадків захворювання:

  • 641 – Хмельницький район
  • 153 – Шепетівський район
  • 296 – Кам’янець-Подільський р-н

Лікуються 19466 осіб, з них 17466 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 69%. В лікарнях перебувають 2000 хворих, 150 – з підозрою.

Одужання за минулу добу підтвердили у 1351 особи:

  • 765 – Хмельницький район
  • 300 – Шепетівський район
  • 286 – Кам’янець-Подільський р-н

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 2637. Зареєстровано 21 летальний випадок:

  • 3 – Хмельницький район
  • 12 – Шепетівський район
  • 6 – Кам’янець-Подільський р-н

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook