Новини
Старокостянтинівська міська

Понад тонну макулатури зібрали школярі на Хмельниччині

У Старокостянтинівській школі №1 завершився другий етап акції «Допомогти школі легко», під час якої школярі – від малого до великого – збирають непотрібний папір, аби за виручені кошти придбати щось корисне для свого навчального закладу. Минулого разу діти здали понад 600 кілограмів макулатури, тепер же, за підсумками двох зборів, мають на рахунку близько 2 тисяч кілограмів та майже 7 тисяч “прибутку”.

Хоч декому і здається, що таким чином у школу повертають “совок” з його добровільно-обов’язковими зборами чи то макулатури, чи то металолому, та старокостянтинівські школярі перетворили це на змагання, яке принесе користь не лише довкіллю, а й рідному навчальному закладу.

Про результати акції, підсумки якої вже підбили, розповів батько двох школярів Андрій Науменко.

Результат вражає. Загальна вага, яку змогли зібрати сьогодні, становить 1337,9 кг паперу!!! Багато чи мало це? Дуже добре, але можемо краще! – написав чоловік на сторінці школи у Фейсбук.

Якщо минулого разу найактивнішими учасниками були молодшокласники (саме вони назбирали найбільше паперу), то цього разу вперед вирвалися учні старшої школи. Переможцем цього місяця став 8-В клас, учні зібрали 119,1 кг. Гроші за зібраний папір, як і обіцяли під час підбиття підсумків першого етапу, переможці отримають та зможуть використати на власний розсуд. Заробили таким чином восьмикласники майже 480 гривень.

Друге місце посіли переможці попереднього разу учні 3-Б класу (клас мого сина), – вони зібрали 111,8 кг паперу! Перемога була дуже близькою, але так буває! Третє місце – учні 1-В класу (клас моєї доньки) – 110,7 кг макулатури. Старайтесь! – написав пан Андрій.

Також він зазначив, що до акції долучились учні, в яких не було макулатури, але вони вирішили допомогти грошима в сумі 240 гривень. Всього за підсумками двох акцій школярі заробили 6919,2 гривні.

У школі планують провести ще один, третій, завершальний поки що етап акції зі збору макулатури, а далі почнуть витрачати зароблене.

Разом збирали – разом будемо витрачати! Пропонуйте свої варіанти! – написав Андрій Науменко та додатково подякував приватному підприємцю, який надав автомобіль та запропонував гарну ціну за зібраний папір.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook