Новини
Екологія

Рибним запасам Хмельниччини завдано збитків майже на пів мільйона

На одній з річок, що протікають територією області, інспектори рибоохоронного патруля Хмельниччини виявили протягом дня трьох порушників, які загалом наловили забороненими знаряддями понад 18 кілограмів риби, завдавши збитків рибним запасам майже на пів мільйона гривень.

Грубі порушення правил рибальства зафіксували днями інспектори рибоохоронного патруля Хмельниччини на притоці річки Случ, в селищі міського типу Базалія Хмельницького району.

Троє рибалок, яких виявили за браконьєрством патрульні, виловили загалом 301 сріблястого карася. Використовували при цьому такі заборонені знаряддя лову, як сітковий ятір та хватки. Збитки, завдані порушниками, становили, відповідно 173 910 грн, 243 474 грн та 58 497 грн. Всього сума завданих збитків становить 475 881 гривню.

На всіх порушників правил рибальства складно адміністративні протоколи за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали справи готуються для передачі до суду за місцем скоєння правопорушення.

Нагадаємо, відповідно до постанови КМУ №1039 від 6 жовтня 2021 року, компенсація за одного незаконно виловленого карася сріблястого становить 1 581 грн. Раніше ця сума становила 17 гривень.

За інформацією пресслужби Хмельницького рибоохоронного патруля

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook