Новини
Кримінал

Служба безпеки України блокувала антиукраїнську мережу, керовану кураторами з РФ

Одразу в декількох регіонах України співробітники СБУ провели низку синхронних спецоперацій, в результаті чого блокували антиукраїнську мережу. Під “антивакцинаторськими” гаслами її учасники намагалися дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі.

Зокрема, зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу. За попередньою інформацією, їхні дії координували російські куратори.

Лідеру так званих «антивакцинаторів» та ще одному фігуранту провадження, громадянину РФ, повідомлено про підозру за ст. 109 Кримінального кодексу України.

У розпорядженні СБУ є неспростовні докази причетності фігурантів до протиправної діяльності, у тому числі листування, у ході якого зловмисники підшукували зброю та співучасників, що мали захоплювати владу у відповідних регіонах. Потім вони збиралися створити на території України власні територіальні громади із «власною міліцією» та «економікою», – йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

Під час санкціонованих обшуків вилучено докази, які вказують на можливе фінансування їх діяльності представниками РФ. Тривають слідчі дії.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook