Новини
Культура

Документальний фільм на замовлення Німеччини зніматимуть на Хмельниччині

До того, як розпочати зйомки повнометражного документального фільму, ідея якого базується на документах, що зберігаються в обласному державному архіві, знімальна група, очолювана відомою українською режисеркою, зустрілася з головою Хмельницької обласної державної адміністрації. Історичну документалку зніматимуть до кінця тижня як в обласному центрі, так і в одному з сіл Хмельницького району.

Повнометражну документальну стрічку тривалістю 60 хвилин з робочою назвою “Останні дні Гені” на Хмельниччині зніматиме режисерка Леся Харченко.

За ідеєю стрічки, це інтимна історія про останні дні життя 97-річної Євгенії Сидорової (Роцидла), яка пережила розстріл батька і депортацію – від радянського і примусову працю, концтабір Равенс Брюк  (жіночий концтабір нациської Німеччини) – від нацистського режимів.

Фільм – це спостереження за буденним життям жінки, її пошуками способу примиритися з минулим.

Для зйомок фільму використають архівно-слідчу справу батька героїні, яка зберігається у Держархіві Хмельницької області.

Сьогодні у Хмельницькій обласній адміністрації режисерка фільму зустрілася з головою ОДА Сергієм Гамалієм. Під час зустрічі з очільником адміністрації обговорили план зйомок, які триватимуть до кінця тижня у Державному архіві Хмельницької області та в селі Тарноруда, що у Волочиській тергромаді.

Питанням культури на Хмельниччині наразі приділяється досить багато уваги. Зокрема, за ініціативи голови ОДА Сергія Гамалія в області започаткували Перший Хмельницький кінофестиваль, який успішно стартував у вересні. Також очільник ОДА зазначив, що до питання розвитку кіноіндустрії на Хмельниччині у владі області підходять дуже серйозно. Тож увага відомих митців та бажання знімати кіно на Хмельниччині стане тим підгрунтям, на якому ця кіноіндустрія буде будуватися та розвиватися.

Фінансування зйомок фільму здійснюватиме Міністерство закордонних справ Німеччини. Сприятиме знімальному процесу Хмельницький обласний державний архів.


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook