Новини
Суспільство

На Хмельниччині цьогоріч померло у 2,5 раза більше людей, ніж народилося

Померли в області протягом січня-вересня 16313 громадян, що на понад дві тисячі перевищує минулорічний показник – 14282 особи. Смертність в області зросла на 14,2%. Іншого пояснення, окрім пандемії, годі й шукати.

Зростання смертності – то одна біда. Інша – стрімке скорочення народжуваності. Не бажає молодь у цей непевний час думати про необхідність продовжувати свій рід: з початку року з’явилися на світ 6627 малюків проти 7429 немовлят минулоріч. Як бачимо, народжуваність впала на 10,8%.

Фактично на Хмельниччині кількість померлих у 2,5 раза перевищила кількість нових життів: маємо на 100 смертей – 41 народження. Відповідно фіксується подальше скорочення населення краю.

Протягом січня-вересня подолян поменшало природним чином на 9686 осіб, торік – на 6853 людини. Якщо врахувати міграційні процеси, то співвідношення буде ще гіршим, бо торік обласний міграційний приріст становив 600 людини, а нині він зменшився до 265 осіб. Чисельність наявного населення в області внаслідок демографічних і міграційних процесів продовжує скорочуватися.

Так, за оцінкою, на 1 жовтня подолян було 1,234 мільйона осіб. Торік на цю дату нас нараховувалося 1,248 мільйона громадян, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook