Новини
Здоров’я

На Хмельниччині знижується показник завантаженості ліжок хворими з COVID-19

За три дні показник завантаженості ліжкомісць хворими на коронавірус у медичних закладах Хмельницької області зменшився. В області розформували мобільні бригади, які працювали з «ковідними» хворими. Триває вакцинація дітей віком 12-17 років.

Про ситуацію з протидією COVID-19 у Хмельницькій області журналістам під час брифінгу розповів перший заступник голови ОДА Cергій Тюрін.

У Хмельницькій області спостерігається тенденція до зниження одного з індикаторних показників епідемічної небезпекизавантаженості ліжок з киснем. Так, 22 листопада він становив 62,5%, 23 листопада – 58,2%, минулої доби, 24 листопада, – 55,2%. Стаціонарну допомогу хворим з COVID-19 в Хмельницькій області продовжують надавати 25 закладів охорони здоров’я.

Проте, за словами першого заступника голови ОДА, зниження темпів захворюваності не означає, що можна послабити пильність та відмовитися від застережних протиепідемічних заходів.

Надалі дуже важливими залишаються вакцинація та дотримання маскового режиму, уникання місць скупчення людей, виконання рекомендацій лікарів щодо гігієнічних заходів, – наголосив Сергій Тюрін.

За статистикою, єдиним ефективним заходом, що дозволяє зменшити ризик захворювання та уникнути важких ускладнень, залишається вакцинація від COVID-19. На засіданні обласного  штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з COVID-19, навели такі дані: починаючи з 1 червня 2021 року, серед людей, що захворіли на коронавірусну інфекцію, 15% були вакциновані, і лише 1% вакцинованих хворих потребували стаціонарної допомоги.

Всього в області станом на сьогодні, 25 листопада, зроблено 712 556 щеплень від COVID-19. Триває також вакцинація дітей віком 12-17 років. Дітям вікової групи 12-15 років зроблено 293 щеплення, 16-17 років – 1648.

З минулого тижня перестали працювати окремі мобільні «ковідні» бригади. Таке рішення було прийняте у відповідь на звернення медпрацівників колективу. Відтепер усі бригади Центру отримуватимуть доплати до заробітної плати за фактом роботи з ковідними пацієнтами.

Тривають на Хмельниччині заходи з контролю дотримання протиепідемічних обмежень «червоної» зони.

Аби сприяти покращенню епідемічної ситуації та уникнути адміністративних стягнень, усі мешканці області та суб’єкти господарювання мають суворо дотримуватися встановлених обмежень щодо наявності засобів індивідуального захисту, сертифікатів про вакцинацію, дотримання правил перевезення на пасажирському транспорті та інших вимог, встановлених відповідною постановою КМУ, –  наголосив під час брифінгу перший заступник голови ОДА.

COVID-статистика Хмельниччини

Станом на 25 листопада в Хмельницькій області зареєстровано 135 599 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Виявлено 778 нових випадків захворювання:

  • 502 – Хмельницький район
  • 177 – Шепетівський район
  • 99 – Кам’янець-Подільський район

Лікується 15610 осіб, з них  1642 – стаціонарно, 13968 – амбулаторно.

Одужало ще 1013 осіб:

  • 745 – Хмельницький район
  • 208 – Кам’янець-Подільський р-н
  • 60 – Шепетівський район

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 2877. Зареєстровано 15 летальних випадків:

  • 9 – Хмельницький район
  • 3 – Шепетівський район
  • 3 – Кам’янець-Подільський район

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook