Новини
Здоров’я

Кисневі концентратори для лікування вдома можуть отримати хмельничани

Після виписки з ковідного стаціонару хмельничани можуть безоплатно отримати кисневі концентратори і лікувати наслідки хвороби вдома. У центрі ПМСД №1 такими апаратами забезпечені усі 14 амбулаторій, в тому числі в Книжківцях і в Богданівцях.

Придбані нашим центром за наші власні кошти 12 кисневих концентраторів, а також минулого року ми отримали 75 кисневих концентраторів від держави. Укладаємо договір на надання такого концентратора. Цей договір діє місяць, але якщо є потреба, ми можемо переоформити і договір продовжити, – пояснює директорка КП «Хмельницький міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Валентина Гесаль.

Кисневої підтримки потребують ті, в кого рівень сатурації 92 і нижче. Наразі, як розповідають медики амбулаторій, кількість таких хворих, порівняно із березнем суттєво зросла.

Тоді була потреба в трьох кисневих концентраторах. Три тижні тому залишався один, 15 були у використанні одночасно. Тобто потреба виросла в рази, – розповідає завідувач амбулаторії загальної практики сімейної медицини №6 Микола Федчишин.

З 16 кисневих концентраторів нині 10 у безоплатному користування пацієнтів амбулаторії. По них хмельничани звертаються в амбулаторію щодня. Аби отримати прилад, хворий повинен мати низку необхідних документів. Якщо людина самостійно не може прийти до медичного закладу, це можуть зробити його рідні та близькі, маючи при собі необхідні документи.

З початку п’ятої хвилі вакцинації кількість хмельничан, які підписали декларації з сімейними лікарями ПМСД №1, зросла. Наразі медики обслуговують майже 113 тисяч мешканців громади.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook