Новини
Інфраструктура

На інженерних спорудах Хмельниччини виконали робіт на 4 мільярди гривень

Будівельні підприємства області протягом січня-жовтня виконали будівельні роботи на 5,5 мільярда гривень. Індекс будівельної продукції у порівнянні з минулорічними десятьма місяцями становив 105,4%. Торік індекс сягнув 148,2% у порівнянні з відповідним періодом позаминулого року.

Основні зусилля будівельників були спрямовані на інженерні споруди: в них вкладено майже три чверті всіх коштів – чотири мільярди гривень, що на 9,9% більше, ніж за десять місяців торік.

Нагадаємо, що жвава робота саме на цьому типі об’єктів характерна не тільки для поточного року: торік теж саме на інженерних спорудах досягнуто найбільшого приросту. За січень-жовтень 2020-го виконано у 2,2 раза більше робіт, ніж за відповідний період 2019-го.

У житлових будинках виконано лише трохи більше однієї десятої робіт (11%);  зроблено на суму 605,8 мільйона гривень. Зростання доволі незначне – на 1,8%. Торік фіксувалося також незначне, але падіння, – 0,5%.

На нежитлових спорудах зафіксоване падіння обсягів робіт. Усього виконано на 900 мільйонів, що на 7,8% менше, ніж торік. Минулоріч теж спостерігалося падіння, причому ще вищими темпами – на 18,6% робіт виконано менше.

Від загального обсягу виробленої будівельної продукції 23,9% припало на нове будівництво; на капітальний та поточний ремонт – 67,7%, реконструкцію та технічне переоснащення – 8,4%, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook