Новини
Події

На міжнародному турнірі з інформатики хмельничани здобули призові місця

Міжнародний турнір “XIII International Tournament of Informatics” проводиться Міністерством освіти та науки Республіки Болгарія та університетом болгарського міста Шумен. Через пандемію коронавірусу змагання проходило в форматі онлайн. Хмельничани за підсумками турніру здобули дві срібні та одну бронзову нагороди.

Про здобутки своїх учнів – юних хмельницьких програмістів – розповів засновник клубу “Алгоритм” Андрій Попик.

Міжнародні змагання давно адаптувались до коронавірусної реальності (коли немає змоги учасникам з різних країн зібратись в одному місці) і без проблем проводяться з повноцінним відеоспостереженням. Учасники демонструють організаторам свій екран, вмикають вебкамеру, часто ще встановлюють зовнішнє відеоспостереження тощо, – написав наставник майбутніх IT-шників.

Також він відзначив мінуси таких змагань – відсутність відчуття живої інтелектуальної тусовки, та плюси – можливість участь в міжнародних олімпіадах з мінімальним відривом від школи і без значних фінансово/часових витрат.

Участь у турнірі взяли 380 учасників з 18 країн світу. 168 учасників змагалися в номінації юніори (не старше 2007 року народження) та 212 – в номінації сеньйори (всі старші школярі).

Вихованці хмельницького клубу за результатами участі в турнірі завоювали такі нагороди:

  • Владислав Денисюк (м. Хмельницький) – “срібло” в номінації “сеньйори”
  • Дарина Карпенко (м. Хмельницький) – “срібло” в номінації “юніори”
  • Андрій Смутчак (м. Київ) – “бронза” медаль в номінації юніори.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook