Новини
Інфраструктура

Два нові поїзди курсуватимуть через Хмельницький

Відремонтованою чеською Skoda «City Elephant» хмельничани зможуть дістатися Тернополя та Києва, а шлях до Польщі стане простішим завдяки ще одному поїзду, який почне курсувати, в тому числі через Хмельниччину, з наступного тижня.

Двоповерховий швидкісний поїзд Skoda «City Elephant», який в “Укрзалізниці” планують випустити на колію до кінця 2021-го, – один з двох, капітальний ремонт яких відбувався протягом року.

Як зазначають в Укрзалізниці, поїзди Skoda EJ675 придбали перед чемпіонатом з футболу Євро-2012. З того часу їх повноцінний капітальний ремонт не проводився. Ці електропоїзди є двосистемними (курсують електрифікованими ділянками на постійному та змінному струмі), кожен складається з шести двоповерхових вагонів і має 636 місць, з них 46 – першого класу, 590 – другого. Максимальна швидкість – 160 км/год.

Попередньо в “Укрзалізниці” розглядали різні варіанти маршрутів, на яких можна задіяти двоповерхові швидкісні поїзди після ремонту. Серед них були відновлення маршруту “Київ – Харків – Київ, Київ – Тернопіль – Київ та організація нового маршруту Київ – Вінниця – Київ.

Зрештою, як повідомили у товаристві, зупинилися на маршруті “Київ – Тернопіль”, який, за маршрутом, проходитиме через Хмельницький. Проте точний розклад руху нового поїзда поки що невідомий.

Ще один поїзд, №36/35 («Біла акація») Одеса – Перемишль, графік та маршрут руху якого вже відомий, курсуватиме з 11 грудня до 11 березня 2022 року. Зупинятиметься в області він у Хмельницькому та Волочиську. Квитки вже є у продажу.

У Хмельницькому поїзд №36/35 зупинятиметься на 5 хвилин о 02:10 ночі, у Волочиську – на 2 хвилини о 03:15. З Одеси відправлятиметься о 18:22, прибуватиме у Перемишль о 09:02 ранку. Поїзд проходить також через Тернопіль (зупинка – о 04:18) та Львів (зупинка – о 06:35).

З Перемишля вперше рушить в дорогу поїзд 12 грудня та курсуватиме до 12 березня 2022 року. У Волочиську зупинятиметься на 2 хвилини о 02:34 ночі, у Хмельницькому – на три хвилини о 03:29. З Перемишля відправляється о 18:59, прибуває в Одесу о 10:54 ранку.

Нагадаємо, з 12 грудня через Хмельниччину проходитимуть також додаткові поїзди, які довозитимуть пасажирів до гірських курортів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook