Новини
Події

Голови громад з Хмельниччини відвідують виставку в Дубаї

Протягом 4-7 грудня третя делегація голів українських громад в рамках реалізації проєкту Асоціації міст України  «Подолання цифрової освітньої нерівності», спільного з ГО Центр освітніх реформ «Наші діти», відвідує найбільшу виставкову подію світу EXPO 2020 в Дубаї (ОАЕ).

До делегації з Хмельниччини увійшли голова Хмельницького регіонального відділення АМУ, міський голова Хмельницького Олександр Симчишин, мер Красилова Ніла Островська та голова Меджибізької селищної ради Олександр Ткач.

Концепція українського павільйону – СМАРТ УКРАЇНА: ЄДНАЮЧИ СВІТ. Громади презентують досвід у сфері цифрової трансформації освіти. В рамках роботи Українського павільйону на Всесвітній виставці продемонструють як конкретні пристрої та технології, що вже функціонують, так і речі, що більше належать до креативної індустрії – витвори мистецтва та концептуальний смарт-одяг.

Наші практики діджиталізації освітнього середовища підвищують якість освіти, її доступність, прозорість, ефективність. Приємно усвідомлювати, що представлені АМУ освітні смарт-інновації відповідають світовим тенденціям сталого розвитку, – наголосили у Асоціації міст України.

Нагадаємо, 13-17 листопада  EXPO 2020 в Дубаї (ОАЕ) відвідала друга делегація голів громад-членів АМУ. Хмельниччину на заході представляли міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко, голова Судилківської сільської ради Тетяна Котик, голова Теофіпольської селищної ради Михайло Тененев, голова Солобковецької сільської ради Сергій Когут.

Довідково: 23 лютого голова Асоціації Міст України Віталій Кличко та віце-прем’єр-міністр, міністр Цифрової трансформації Михайло Федорів підписали меморандум об’єднавши зусилля в питаннях цифровізації країни. Це відкрило шлях реалізації проєкту «Подолання цифрової освітньої нерівності». Асоціація міст України спільно з ГО «Центр освітніх реформ Наші діти» оголосили конкурс грантів. В рамках проєкту «Подолання цифрової освітньої нерівності» громадам пропонувалося 5 напрямків можливої співпраці: Дошкільна освіта, Нова Українська Школа, Інклюзивна освіта, Математична освіта, а також окремий проєкт «Сільська школа» для забезпечення малокомплектних шкіл сучасними цифровими засобами навчання.

Розмір грантових сертифікатів від 500.000 грн до 10.000.000 грн. в залежності від наявної мережі закладів освіти в громаді.

У Хмельницькій області переможцями проєкту «Подолання цифрової освітньої нерівності» стали 14 місцевих рад.

Мета проєкту «Подолання цифрової освітньої нерівності», який Асоціація міст України реалізовує в межах Меморандуму з Міністерством цифрової трансформації – сприяння підвищенню рівня надання освітніх послуг в громадах. Цифрова трансформація освіти дозволить місцевому самоврядуванню впровадити навчальні та інформаційні програми та курси, освітні проєкти, спрямовані на підвищення рівня цифровізації в громадах. Цифрова трансформація освіти є одним з головних пріоритетів в діяльності Мінцифри, Асоціації міст України та органів місцевого самоврядування. Реалізація даного проєкту сприятиме підвищенню рівня надання освітніх послуг в громаді.

За інформацією пресслужби АМУ

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook