Новини
Інфраструктура

Нову кільцеву розв’язку збудують у Хмельницькому

Четверта у місті і перша – у мікрорайоні Озерна – кільцева транспортна розв’язка може з’явитися наступного року у Хмельницькому. Вона сполучатиме вулиці Залізняка, Панаса Мирного та Гетьманську. Під час тендеру, який відбудеться сьогодні, визначать розробника проєкту.

Згідно з даними, опублікованими на сайті електронних закупівель “Prozorro”, очікувана вартість виготовлення проєктно-кошторисної документації (ПКД) по об’єкту – 88 тисяч 952 гривні. Станом на кінець доби 7 грудня у системі зареєструвався поки що один бажаючий взяти участь у тендері – ФОП Москальчук Юрій Никифорович з пропозицією вартістю 85 тисяч 273 гривні.

У технічному завданні до ПКД зазначено, що підставою для проєктування є розвиток вуличної мережі та забезпечення  безпечного руху пішоходів та транспорту. Проєктно-кошторисна документація має враховувати потреби осіб з інвалідністю (влаштування пандусів з пониженням бортового каменю (до нульового рівня) та влаштування тактильної плитки бетонної 300х300х60 мм жовтого кольору) та передбачає виконання таких робіт:

  • виготовлення нової схеми організації дорожнього руху перехрестя, вирішення існуючих проблем та підвищення безпеки учасників дорожнього руху;
  • влаштування транспортної розв’язки в одному рівні з рухом по кільцю;
  • демонтаж старих та встановлення нових бордюрів на нових межах перехрестя;
  • влаштування нового дорожнього одягу;
  • перевлаштування верхнього шару покриття проїжджої частини із забезпеченням водовідведення та влаштування покриття проїжджої частини з основою в місцях розширення;
  • капітальний ремонт старих та будівництво нових ділянок тротуарів;
  • влаштування озеленення (газони, дерева);
  • врахування прилягання вул. Гетьманської
  • попередню розробку варіантів вигляду транспортної розв’язки в одному рівні з рухом по кільцю та узгодити із замовником, яким є Управління комунальної інфраструктури Хмельницької міської ради.
  • погодження проєкту з управлінням патрульної поліції в Хмельницькій області.

Розроблена проєктно-кошторисна документація має бути готова до 20 грудня 2021 року.

Необхідність облаштування нової транспортної кільцевої розв’язки заступник Хмельницького міського голови – директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок прокоментував так:

Є пішохідний перехід, на якому доволі часто виникають дорожньо-транспортні пригоди з доволі тяжкими наслідками для пішоходів. Коло зменшить швидкість на цій ділянці руху. Також воно дозволить покращити виїзд з вулиці Залізняка на Панаса Мирного, в першу чергу, це лівий поворот. Ми плануємо закінчити проєктування у січні-лютому 2022 року, після чого використати цей проєкт при капітальному ремонті вулиці Залізняка.

Відео: МТРК Місто

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook