Новини
Інфраструктура

Роботу снігоочисної техніки в місті хмельничани можуть відстежувати онлайн

З початком зими та снігопадів на вулиці Хмельницького вивели кілька десятків одиниць снігоприбиральної техніки, роботу якої можна відстежувати за допомогою системи DozoR. На дорогах області також працюють комунальники та рятувальники, забезпечуючи безперешкодний проїзд транспорту та рятуючи тих, кому не вдалося впоратися з ситуацією на дорозі. А от на тротуарах в обласному центрі не все так добре.

Аби хмельничани не скаржилися, що сніг у місті не прибирають, у Хмельницькій міській раді нагадали, що роботу наявних на балансі ЗІЛ, МАЗ, КРАЗ, ІЖ, МТЗ тощо можна побачити за посиланням. Наразі, судячи з інтерактивної карти, в місті має бути при роботі близько двох десятків машин КП БРЕД та КП Зеленбуд.

Тож з цього приводу хмельничанам-водіям турбуватися не варто – техніка є, техніка працює. А от ходити пішоходам трохи проблематично – за словами хмельничан, які намагалися вийти в місто, ця спроба закінчилася невдачею. Принаймні, подекуди у центрі тротуари поки що не бачили ні піску, ні солі. Дехто з містян уже встиг в падінні відчути всі “принади” опадів, які замерзають під ногами.

На дорогах області протягом доби знову боролися з ожеледицею, дощем та мокрим снігом. На ранок, пишуть у Службі автомобільних доріг, дороги розчистили, ускладнень руху не зафіксували. Ніч минула без серйозних ДТП та без травмованих. А от зранку, нагадаємо, на Кам’янеччині два мікроавтобуси таки не розминулися на шляху.

Працювали вночі також рятувальники Хмельниччини. Тричі їм довелося виїздити на виклики, аби відбуксирувати автомобілі, які потрапили у халепу.

Поблизу Теофіполя вантажівка IVECO виїхала на зустрічну смугу та перегородила частину дороги, а її причіп міг перекинутися у кювет. На допомогу прийшли місцеві надзвичайники, які допомогли водієві повернутися на проїжджу частину.

У Хмельницькому на вулиці Шептицького рятувальники буксирували Volkswagen, який злетів у кювет зі слизької дороги.

Неподалік Городка на дорозі застрягла «швидка» з хворим. Тут також прийшли на допомогу надзвичайники 39 Державної пожежно-рятувальної частини, які відбуксирували автомобіль на безпечну ділянку дороги.

Будьте обережні на дорогах та тротуарах!

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook