Новини
Суспільство

У Хмельницькій громаді впорядковуватимуть кладовища

Після приєднання 24 сіл до Хмельницької громади, під опіку влади потрапили, зокрема, й кладовища, розташовані у цих населених пунктах. Аби взяти їх на баланс громади, потрібно виготовити відповідну документацію. Крім того, планують у владі громади спростити догляд за могилами тим, хто мешкає далеко від Хмельниччини.

Щодо впорядкування кладовищ, то, за словами секретаря Хмельницької міської ради Віталія Діденка, наразі є потреба в облаштування доріжок, тротуарів, під’їзних шляхів, можливості забезпечення водою.

Була також пропозиція облаштувати стіл замовлень для тих людей, які не можуть самостійно прибирати на цвинтарі, оскільки мешкає в іншому місті або в іншій державі, – прокоментував Віталій Діденко.  

Також він додав, що по кладовищах у тих населених пунктах, які приєднали до міста Хмельницького, потрібно створити відповідну документацію, передати на баланс ритуальної служби, підшукати інші території, де можна було би розмістити кладовища.

За інформацією МТРК Місто, у Хмельницькому також розглядають можливість будівництва нових колумбаріїв – на кладовищах у мікрорайонах Ракове та Гречани. Такі пропозиції хмельничан передали міській ритуальній службі. Наразі один колумбарій вже збудували на кладовищу у Шаровечці і влітку там здійснили перше поховання.

Планують також продовження маршрутів пасажирського транспорту та створення необхідної інфраструктури на цвинтарі в мікрорайоні Ракове.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook