Новини
Культура

У хмельницькому музеї нагородили лауреатів обласного мистецького конкурсу

Церемонія нагородження переможців обласного мистецького конкурсу імені Людмили ти Миколи Мазурів «Подільська палітра» відбулася сьогодні у Хмельницькому обласному художньому музеї.

Змагання юних майстрів образотворчого мистецтва була започатковано 21 рік тому, з ініціативи головного редактора газети «Проскурів» Богдана Теленька. Саме на початку 2000 року пішла у засвіти відома хмельницька художниця, арт-діячка Людмила Мазур. З метою вшанування пам’яті мисткині та презентації творів талановитої молоді громади і дітей Хмельниччини був започаткований мистецький конкурс. 2016 року арт-змагання юних митців отримало статус обласного мистецького конкурсу імені Людмили та Миколи Мазурів «Подільська палітра».

Щорічно у Хмельницькому обласному художньому музеї експонується виставка творчих робіт, які створили учні художніх закладів області. Окремою подією є церемонія відзначення переможців.

Через карантинні обмеження цьогоріч мистецький відбір проходив в онлайн форматі.

Це велика перемога таланту над прикрощами карантину. Навіть попри всі жахи ковіду і не такий витриманий склад виставки – ми бачимо ці щирі дитячі твори, і настрій покращується в рази. І цього року обласний мистецький конкурс імені Людмили та Миколи Мазурів «Подільська палітра» відбувся, а це означає, що майбутнє у сучасного мистецтва Хмельниччини є! – зауважив ініціатор конкурсу Богдан Теленько.

Також цьогорічний конкурсний відбір став особливим через велику кількість надісланих робіт, каже кураторка події Людмила Сковерко.

 Через велику кількість наданих робіт, Конкурсний комітет проводив відбір переможців у два етапи. Так, у першому етапі брали участь твори конкурсантів трьох вікових категорій – 6-9, 10-12 та 13-16 років. У кожній з цих вікових категорій визначили по троє переможців. У другому розглядались роботи конкурсантів серед молоді віком від 17 до 25 років, де теж було визначено по одному переможцю у чотирьох номінаціях: живопис, графіка, скульптура та декоративно-прикладне мистецтво. На жаль, через малу кількість мистецьких вузів на території нашої області, робіт на розгляд надходить надзвичайно мало. Цьогоріч до розгляду надійшло 484 роботи з 22 навчально-виховних закладів Тому запрошуємо активізуватися у наступному році всіх охочих, – зазначила пані Людмила.

Про переможців цьогорічного конкурсу ми вже писали. Їх імена можна дізнатися за посиланням.

Хмельницький художник, член конкурсного комітету, дизайнер, педагог, заслужений художник України Олександр Гуменчук під час нагородження талановитої молоді відзначив рівень їхньої майстерності та мистецький подвиг учасників.

Пишаюсь такою щирою й професійною юною громадою митців та хочу зазначити, що сьогодні бути художником – дуже відчайдушна й тяжка справа. Але ці молоді люди утверджують свій свідомий вибір саморозвитком та свіжим поглядом на світ оточуючий, а це заряджає енергією і, своєю чергою, надихає на творчість! – сказав художник.

Роботи лауреатів обласного мистецького конкурсу імені Людмили та Миколи Мазурів «Подільська палітра» можна переглянути на фейсбук-сторінці музею.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook