Новини
Суспільство

Хмельничани скаржаться на водіїв, які створюють небезпеку на дорогах в тумані

Через те, що дехто з автовласників нехтує правилами безпеки та їздить в тумані, не вмикаючи протитуманні фари, водії, особливо – новачки – нервують, оскільки не можуть адекватно оцінювати дорожню ситуацію. Нарікають подекуди також на пішоходів у темному одязі, яких також погано видно.

Судячи з того, що можна побачити з вікна, сьогодні у Хмельницькому тим, хто за кермом, не позаздриш. Якщо вчора та позавчора туман, хоч і накрив місто, та видно було хоча б на кількасот метрів, то сьогодні ця відстань значно зменшилася.

Особливо важко в таку погоду водіям. Тим паче тим, хто лише недавно сів за кермо. Все через тих, як пишуть хмельничани, індивідів, які “їздять без світла на сріблястого кольору авто”.

Також нелегко побачити у такій туманній завісі пішоходів у темному одязі. Проте тут людям досить важко дорікнути – кожен купує той одяг, який може собі дозволити або в якому йому комфортно. А от водії, які, маючи фари в будь-якому випадку, не вмикають їх і не думають про безпеку свою та оточуючих, таки не праві.

Змушують триматися в “тонусі” погодні умови і дорожників області. Принаймні, вночі їм знову довелося попрацювати заради того, аби створити на ранок безпечні та безперешкодні умови проїзду на автошляхах області. Вчора увечері та вночі на дороги виїхали понад сотня спецавтомобілів та майже півтори сотні робітників. Обробку шляхів здійснювали, за інформацією Служби автомобільних доріг Хмельниччини, на півночі області, неподалік кордону з Рівненською областю. Аби дороги були безпечними, на них висипали понад 600 тонн протиожеледних матеріалів.

Зважаючи на те, що дрібний дощ не припиняється, дорожники протягом дня моніторять ситуацію на автошляхах, аби оперативно усувати проблеми в міру їх виникнення.

Будьте обережні на дорогах! Не нехтуйте правилами! Дбайте про себе та інших учасників руху.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook