Новини
Суспільство

У Хмельницькому відкриють соляну кімнату для отримувачів соціальних послуг

У Хмельницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування облаштують соляну кімнату. На це заклад отримає 150 тисяч гривень зі скарбниці громади. Цей проєкт став одним з переможців “Бюджету участі”. За згадані кошти придбають обладнання для галокомплексу, а також соляні камені та подрібнену лікувальну сіль.

Нагадаємо, голосування за «Бюджет участі» у Хмельницькому завершене і наразі хмельничани мають можливість дізнатися, які саме проєкти пройшли відбір та будуть реалізовані за кошти громади. Соляна кімната для отримувачів соціальних послуг – один з таких проєктів, відібраний у категорії «Соціальний захист».

В описі до цього проєкту було зазначено наступне:

Відкриття соляної кімнати – галокомплексу для здійснення профілактично-оздоровчих заходів методами галотерапії для отримувачів соціальних послуг Хмельницького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Створення мікроклімату кімнати максимально наближеного до природного з використанням соляних каменів та подрібнених солей із Артемівська.

Як розповіла фахівчиня із соціальної роботи Хмельницького міського територіального центру соціального обслуговування Анастасія Коломієць, соляною кімнатою зможуть користуватися отримувачі соціальних послуг територіального центру, особи похилого віку, особи з інвалідністю та люди, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Створюють нову лікувальну кімнату для того, аби люди, які мають гострі респіраторні захворювання та хвороби органів дихання, змогли отримати галотерапію.

Оскільки не всі пенсіонери мають змогу кожен рік їздити на море та дихати морським повітрям, ми й вирішили створити таку кімнату, – пояснила Анастасія Коломієць.

Відео: МТРК Місто

До слова, аналогічну кімнату за кошти з місцевого бюджету та субвенції з Державного бюджету України у відділенні денного перебування Шепетівського територіального центру соціального захисту населення відкрили ще три роки тому.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook