Новини
Культура

Виставку, присвячену архітектурі, відкрили у хмельницькому музеї

У музеї історії міста Хмельницького відбувся вернісаж виставки «Архітектура в мистецтві». Мистецьку подію ініціювала громадська організація «Хранителі спадщини». На арт-гостину представити свій погляд на мистецтво архітектури завітали не тільки художники-живописці та графіки, а й представники музичної та поетичної спільноти.

За словами директорки музею історії міста Хмельницького Галини Барабаш, ця подія має на меті презентувати різні погляди митців на архітектуру світу.

Захід збирає багатьох митців міста, аби вони мали змогу не лише візуально, а й вербально, музично та поетично поділитись власними творчими напрацюваннями з архітектурної тематики, – прокоментувала очільниця музею.

Основою арт-події стала спільна виставка більше ніж пів сотні живописних та графічних творів художників – членів Хмельницької обласної організації НСХУ та кількох міських творчих студій.

Серед експонованих робіт членів Національної спілки художників України, на виставці можна побачити твори Неллі Павлової, Едварда Міляра, Олега Бобровського Віктора та Ігоря Севців тощо.

Представлені на вернісажі картини – пейзажі урбаністичного, сакрального та фортифікаційного змісту.

Цей вернісаж є чудовою нагодою показати різні погляди митців на естетику архітектури світу і України. Пейзажі, увінчані вишуканою й простою архітектурою, завжди приваблювали око митців, а тут зібрана мініатюрна копія справжніх шедеврів поцінованих світом творчих особистостей нашого міста, – розповіла учасниця виставки, художниця, членкиня творчої студії «Відродження» та «Хранителі спадщини» Ірина Стасюк.

На відкриття завітав і академік МАФОБ, почесний професор ХНУ, художник Едвард Міляр.

Як митець скажу, що коли пишеш пейзаж, створюєш безліч ескізів, обираєш кращий ракурс та кольорові співвідношення. Так, архітектура підтримує тебе своєю потужністю та досвідом років, але якою вона постане на полотні – це виключно результат мистецького бачення, – поділився митець.

Особливим музичним дарунком гостям та учасникам арт-гостини став живий виступ української оперної та концертної співачки, заслуженої артистки України, солістки Хмельницької обласної філармонії Фатіми Чергіндзії.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook