Новини
Події

Навчання для фахівців сфери ЖКГ з громад краю провели у Хмельницькому

Регіональне відділення Асоціації міст України провело заключну у цьому році практичну сесію із застосування законодавства. Темою стало «Врегулювання процесу надання та споживання житлово-комунальних послуг, а також питань перехідного періоду в умовах введення в дію Закону” Про житлово-комунальні послуги”. Захід реалізували в рамках спільного проекту АМУ та українсько-швейцарського проєкту ДЕСПРО.

У практичній сесії взяли участь профільні заступники голів міських, селищних та сільських рад, керівники та фахівці департаментів і управлінь з питань ЖКГ територіальних громад – членів Хмельницького РВ АМУ.

Під час заходу представникам громад розповіли про:

  • законодавчі зміни у сфері надання житлово-комунальних  послуг
  • зміни в законодавстві в галузі теплопостачання
  • моделі організації договірних відносин у сфері комунальних послуг
  • типові договори надання комунальних послуг із постачання теплової енергії і гарячої води та інші важливі аспекти роботи, що регулюються законодавством
  • проведення конкурсів на визначення управителів
  • проблеми і рішення у питаннях визначення площ прибудинкових територій

Також спікери заходу розповіли про нормативно-правову базу у сфері управління багатоквартирними будинками та зупинились на розробці конкурсної документації та додатків до неї, проведенні конкурсів із визначення управителів багатоквартирних будинків. Поділилися досвідом Хмельницького у цій сфері і відповіли на питання представників громад.

Дізналися під час практичної частини навчання представники громад і про поводження з побутовими відходами та тонкощі проведення конкурсу по організації збору ТПВ.

Після теоретичної частини та відповідей на запитання представників ОМС, гості ознайомилися з роботою муніципального Центру управління відходами, який дає змогу жителям громади сортувати відходи та давати «друге життя» непотрібним речам. Також відвідали екскурсію у «Гуфі Центрі» – навчальному центрі поводження з відходами, який створено муніципальним офісом “Розумне Довкілля. Хмельницький”.

За інформацією пресслужби АМУ

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook