Новини
Суспільство

На автомобілі та запчастини на Хмельниччині витрачено в півтора раза більше

Осяг роздрібного товарообороту підприємств роздрібної торгівлі становив 13,9 мільярда гривень. У порівняних цінах це на 15,3% більше, ніж торік.

Через торгову мережу підприємств продано за три квартали непродовольчих товарів на суму 9,9 мільярда, продовольчих – на чотири мільярди. Проти торішнього січня-вересня продаж непродовольчих товарів збільшився на 22,8%, продовольчих товарів – залишився на рівні відповідного періоду попереднього року. В структурі роздрібного товарообороту підприємств частка непродовольчих товарів становила 71,1%, продовольчих – 28,9%.

До речі, зростання частки їжі у споживчому кошику громадян свідчить про збідніння населення, переконані експерти. Натомість якщо люди купують більше непродовольчих товарів, це вважається доказом сукупного зростання добробуту. Як бачимо, цифри свідчать, що матеріальне становище подолян покращується.

Непрямим доказом цього твердження є, до прикладу, купівля автомобілів подолянами. Так, одну десяту всіх коштів, витрачених у роздрібних мережах, або 1,5 мільярда гривень мешканці Хмельниччини витратили на купівлю автівок. У порівняних цінах сплачено на 25,4% більше, ніж торік.

Якщо ж врахувати і автомобілі, і деталі та приладдя для них, то мешканці області витратили на залізного коня та «залізяччя» 2,1 мільярда, що майже в півтора раза більше, ніж у минулому році. Здається, «відмова» від їжі заради автомобіля свідчить, що в середнього подолянина грошей не бракує.

До цього можна додати: мастильних матеріалів куплено в 2,3 раза більше, ніж торік; засобів для миття, чищення, полірування та догляду за автомобілями – в півтора раза більше, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook