Новини
Суспільство

На Хмельниччині перевірили дитячий будинок-інтернат

У Меджибізький дитячий будинок-інтернат з робочою поїздкою днями завітав заступник голови ОДА Володимир Юр’єв. Там посадовець ознайомився з умовами перебування його підопічних і поспілкувався з керівництвом закладу та персоналом.

Дитячий будинок-інтернат функціонує у Меджибожі з 1960 року. Окрім того, в установі створено молодіжне відділення для осіб з інвалідністю від 18 до 35 років.

Як розповіла директорка Любов Приймак, наразі у закладі перебуває 62 особи з тяжкою і глибокою розумовою відсталістю та стійкими розладами психіки: 20 вихованців, з яких 11 – це діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, та 42 підопічних з інвалідністю віком від 18 до 35 років. Усі вони потребують цілодобового догляду та реабілітації.

Серед основних проблем, які озвучила директорка інтернату – недостатність фінансування закладу, відсутність лікаря-реабілітолога та лікаря-психіатра, необхідність ремонту санвузлів тощо. Певну допомогу у забезпеченні засобами гігієни, продуктами, меблями та іншими необхідними речами надають благодійники, проте всі потреби закрити не вдається, зазначила Любов Приймак.

Наразі за кошти обласного бюджету на суму 24 тисяч гривень уже закуплені матраци, які незабаром будуть доставлені в заклад, – повідомив Володимир Юр’єв.

Також заступник голови ОДА передав для вихованців подарунки до дня Святого Миколая – фломастери, розмальовки, пластилін, кольоровий папір та картон.

Окрім того, посадовець доручив директорці закладу надати до облдержадміністрації перелік тих питань, що мають бути першочергово вирішені.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook