Новини
Інфраструктура

У двох містах Хмельниччини зони відпочинку обладнали системами відеоспостереження

У парку Нетішина та біля ярмаркового містечка у Шепетівці комунальники встановили камери відеоспостереження, які, на думку влади, допоможуть дисциплінувати містян та вберегти спільне майно від вандалізму. Щоправда, до прикладу, у місті енергетиків навіть два десятки камер не зупинили місцевого мешканця, який, за інформацією пресслужби міської ради, добряче “насвинячив” у парку вночі.

Нетішин

“Диво-парк” у Нетішині вже настільки неодноразово потерпав від рук вандалів, котрі нищили те, що за кошти громади і для громади робили у цій зоні відпочинку, що у влади, схоже, не залишилося іншого виходу, ніж “нашпигувати” всю його територію камерами відеоспостереження.

Їх у парку відпочинку днями встановили аж 21. Розташовані вони таким чином, що вся територія парку перебуває в полі зору.

Камери відеоспостереження приєднані до сучасної комплексної системи відеоспостереження, яка з кінця серпня діє в Нетішині. Її сервісне обладнання встановлено в будівлі виконавчого комітету міської ради,повідомили у пресслужбі міської ради.

Також там додали, що встановлення відеокамер у «Диво парку» було передбачено проєктом будівництва парку.

Попри те, що камери вже працюють, схоже, не всі нетішинці про це знають. Тож, за звичкою, продовжують недбало ставитися до спільного майна, не замислюючись про те, що їх тепер можуть вирахувати та притягнути до відповідальності.

Так днями у соцмережах один з мешканців міста розмістив світлини розкиданого сміття біля лавочки в «Диво-парку», що викликало обурення у мешканців міста.

Як вдалось встановити з камер відеоспостереження, «героєм» світлин став чоловік, який в ніч з 17 на 18 грудня, о 2.00, завітав до парку з двома великими сумками зібраних недоїдків. На одній із лавочок він влаштував собі відпочинок з перекусом, який тривав майже 50 хвилин. При цьому весь непотріб, як то, одноразовий посуд, папір, поліетилен та ін., викидав прямо під ноги, або ж на тротуарну пішохідну доріжку. А потім, зібравши решту пожитків, пішов собі геть… – повідомили у виконавчому комітеті Нетішинської міської ради.

Та поширили відео, на якому видно пересування чоловіка та його “відпочинок” (частково) на одній з лавочок у парку.

У коментарі під відео повідомили, що, за інформацією офіцера громади, особу “героя” камер відеоспостереження встановлено.

Сам же “Диво-парк, попри тимчасові неприємні моменти, продовжують облаштовувати. Тут уже підготували майданчик для розташування туалетів, зокрема, і для маломобільних груп населення. Поблизу спортивного майданчика ведуться роботи по облаштуванню підпірної стіни.

Чекають сюрпризи і на дітлахів. Поповниться парк ще декількома казковими скульптурними композиціями, а на околиці, неподалік буд №8 по вул. Будівельників, буде встановлений дитячий майданчик – територія для цього вже підготовлена, – повідомили у міській раді.

Шепетівка

У Шепетівці також з’явилася ще одна відеокамера неподалік ярмаркового містечка. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міський голова Віталій Бузиль.

На площі ім. Т. Шевченка кипить робота. Допрацьовуємо локацію біля ярмаркового містечка. Для додаткової безпеки роботи підприємців та відпочинку мешканців встановили ще одну камеру відеоспостереження. Також вже придбали та запланували встановлення двох стаціонарних точок освітлення, направлених на гірку Музею пропаганди, улюблене місце зимового катання наших дітлахів. Зовсім скоро вечірнє місто засяє новорічно-різдвяними вогнями,написав очільник громади.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook