Новини
Суспільство

На Хмельниччині з початку року померли 18,6 тисячі громадян

Протягом січня-жовтня на Поділлі померли 18561 громадянин, що на понад дві тисячі перевищує минулорічний показник – 16434 особи. Смертність в області зросла на 12,9%. Лише за жовтень пішли у засвіти понад 2,2 тисячі подолян при середній місячній смертності цьогоріч менш як дві тисячі.

На тлі зростання смертності спостерігається інша проблема – стрімке скорочення народжуваності. З початку року з’явилися на світ 7348 малюків проти 8320 немовлят минулоріч. Як бачимо, народжуваність впала на 11,7%, що вкрай негативно впливає на демографію.

Кількість померлих рівно в 2,5 раза перевищила кількість нових життів: маємо в області на 100 смертей – 40 народжень. Відповідно фіксується подальше скорочення населення краю, причому наростаючими темпами.

Лише за десять місяців подолян поменшало природним чином на понад десять тисяч осіб – 11213 чоловік, торік – на 8114. Якщо врахувати міграційні процеси, то співвідношення буде ще гіршим, бо торік обласний міграційний приріст становив 274 людини, а нині від’ємний – вісім осіб. Навіть важко сказати, коли востаннє на Поділлі фіксувався відтік люду.

Внаслідок демографічних і міграційних процесів чисельність наявного населення в області продовжує скорочуватися. Так, за оцінкою, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, на 1 листопада подолян було 1,233 мільйона осіб. Торік 1,247 мільйона подолян нараховувалося на цю дату.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook