Новини
Політика

29 депутатів Хмельницької обласної ради отримали посвідчення добровольців пожежного руху

Насамкінець сьогоднішньої сесії Хмельницької обласної ради голова облради зачитала повідомлення про створення депутатської групи зі сприяння розвитку добровільного пожежного руху та громадської безпеки в області «За безпечне Поділля». Ця депутатська група наразі буде найчисельнішою у Хмельницькій обласній раді. Керівником та уповноваженим депутатської групи обрано Петра Лабазюка.

Крім обласних обранців, до лав добровольців, не зважаючи на те, що вони не є депутатами обласної ради, виявили бажання приєднатися голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій та перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін.

Завітав на сесію Хмельницької обласної ради сьогодні й колишній перший заступник голови Хмельницької ОДА, а згодом – заступник Хмельницького міського голови Роман Примуш, якого тиждень тому було призначено заступником керівника ДСНС України. Відповідне розпорядження прем’єр-міністра Дениса Шмигаля було опубліковане на урядовому порталі 15 грудня. До слова, раніше такої посади не існувало, її Кабмін запровадив лише 2 грудня.

Виступаючи перед депутатами, Роман Примуш зазначив, що Будучи сьогодні з робочою поїздкою і маючи сьогодні такі дві надзвичайні події в Хмельницькій обласній раді, маю на увазі подію, знакову для нас, як для державної служби з надзвичайних ситуацій.

Попри всі складнощі з балансуванням бюджету, прийняття програм, Хмельниччина завжди вирізнялася тим, що вона може об’єднатися навколо правильних речей. І сьогодні підтвердженням цьому є прийняття Програми підтримки добровольства. Це надзвичайно важливе рішення, тому що це фактично повністю зміна концепції функціонування пожежної охорони в державі. Коли разом з професійними пожежними командами працюють добровольці, – сказав, звертаючись до депутатів Роман Примуш.  

Також він зазанчив, що, до прикладу, у Польщі таких добровольців є 800 тисяч. Вони перші реагують на пожежі, першими стають  помічниками рятувальникам.

Це фактично наближення послуг безпеки на рівень громади. А найголовніше, це зміна свідомості людей, від того, що «моя хата скраю» до того, що «я тут живу, і тут рятую», – додав Роман Примуш.

Щодо створення депутатської групи «За безпечне Поділля», до якої увійшли 29 із 64 обласних обранців, то, за словами Романа Примуша, це унікальний приклад, тому що такого нема в жодній області.

Але знаєте, в польському Сеймі ця група депутатська – найбільша зі всіх груп. І підтримка цього руху в Польщі – 96% населення, – прокоментував Роман Примуш.

Та виконав почесну місію – вручив посвідчення добровольців.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook