Новини
Увага!

На Хмельниччині псевдоподатківці вимагають гроші у бізнесу

Головне управління ДПС у Хмельницькій області вкотре звертає увагу громадян та представників бізнесу на активізацію шахраїв, які злочинним шляхом вимагають грошові кошти у платників податків.

До Головного управління ДПС у Хмельницькій області надійшла інформація від представників суб’єктів підприємницької діяльності про те, що до них телефонують невстановлені особи, які представляючись посадовими особами податкової служби, вимагають перерахувати їм певні суми коштів як благодійні внески на карткові рахунки.

Відповідно до чинного законодавства такі дії є злочинними і кваліфікуються як шахрайство та умисна дискредитація посадових осіб податкових органів. Тож для запобігання діяльності шахраїв підрозділ з питань запобігання та виявлення корупції податкової служби Хмельниччини просить громадян бути пильними та обачними, уважно перевіряти інформацію, не піддаватись на провокації та за жодних обставин не перераховувати кошти зловмисникам.

У разі виявлення фактів шахрайських дій з боку невідомих осіб слід негайно повідомити органи Національної поліції (телефон 102)!

Також про такого роду випадки необхідно повідомити Головне управління ДПС у області у будь-який зручний спосіб, зокрема засобами телефонного зв’язку через працівників відділу з питань запобігання та виявлення корупції: (0382) 61-84-85, або на електронну скриньку: km.anticor@tax.gov.ua.

Пам’ятайте і врахуйте наступну пораду: ніколи не слід нехтувати заходами безпеки і легковажно ставитись до прописаних рекомендацій з цього приводу, які напрацьовані практикою життя, не дозволяйте себе обдурити і нажитися шахраям на вашій довірі! – наголосили у ДПС у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook