Новини
Кримінал

За побиття поліцейського хмельничанин отримав вирок суду

Перебуваючи під дією алкоголю, хмельничанин, який з товаришами розпивав спиртне у громадському місці, не дослухався до зауважень правоохоронців та зрештою накинувся на одного з них. Тож за вчинення кримінального правопорушення буде на рік позбавлений певних прав.

Події відбувалися на початку минулого року, у мікрорайоні Гречани у Хмельницькому. Патрулюючи місто, на вулиці Курчатова правоохоронці помітили групу осіб, які відкрито розпивали алкоголь. На зауваження патрульних один з порушників громадського порядку відреагував агресією та нецензурною лайкою.

Коли правоохоронці зрозуміли, що словами порушника не зупинити, вони спробували його затримати. На це 36-річний хмельничанин відповів фізичним насильством, внаслідок якого патрульний отримав тілесні ушкодження середньої важкості.

Винуватість хмельничанина у вчиненні кримінального правопорушення доведена у суді. Як покарання йому призначено рік обмеження волі, повідомляють в Окружній прокуратурі міста Хмельницького.

ДОВІДКА:

Обмеження волі – це покарання, що полягає у триманні особи в кримінально-виконавчих установах відкритого типу без ізоляції від суспільства в умовах здійснення за нею нагляду з обов’язковим залученням засудженого до праці (стаття 61 КК України). Встановлюється на строк від одного до п’яти років і призначається як основне покарання. Застосовується тільки до осіб, які досягли 18 років. Застосовувати обмеження волі до неповнолітніх, а також до вагітних жінок і жінок, що мають дітей віком до 14 років, до осіб, що досягли пенсійного віку, військовослужбовців строкової служби та до осіб з інвалідністю першої і другої груп заборонено.

Обмеження волі належить до покарань, які є альтернативними позбавленню волі на певний строк. При позбавленні волі засуджений обов’язково ізолюється від суспільства і забезпечення ізоляції є однією із вимог режиму у колоніях. При обмеженні волі засуджений хоч теж ущемляється в певних правах і свободах, таких як особиста свобода, свобода пересування, свобода вибору місця проживання чи перебування тощо, але у своїй сукупності вони не створюють такої ізоляції, як при позбавленні волі, оскільки засуджені до обмеження волі мають більше можливостей спілкування з соціальним середовищем, в тому числі і з тим, в якому вони перебували до вчинення кримінального правопорушення.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook