Новини
Екологія

На Хмельниччині висадили більше лісу, ніж планували

Підсумки роботи за рік в лісовому господарстві підбили у Хмельницькій ОДА під час спільної наради керівників обласного управління лісового та мисливського господарства й державних лісогосподарських підприємств краю, підприємців і регіональних деревообробників.

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Білик відзначив високі виробничі показники лісгоспів і вагоме наповнення ними бюджетів усіх рівнів.

Так, з початку року заліснено 809 гектарів – майже вдвічі більше, ніж планувалося, за одинадцять місяців реалізовано продукції на суму 985 мільйонів гривень, чистий прибуток склав 37,8 мільйона гривень, до бюджетів усіх рівнів внесено 412,8 мільйона гривень. На кожний кубометр реалізованої деревини припадає 849,4 гривні сплачених податків та обов’язкових платежів, – йдеться у повідомленні пресслужби Хмельницької ОДА.

Протягом року лісівники впроваджували інноваційні підходи, впроваджували європейські технології вирощування лісу та новітніх технологій на лісозаготівлях. Також протягом року відбувалася модернізації всіх технологічних процесів виробництва, а лісосировинні ресурси використовувалися раціонально та ефективно. Саме це стало запорукою однієї з найвищих зарплат лісівників Хмельниччини в лісовій галузі держави, – повідомив начальник Хмельницького ОУЛМГ Петро Пешко

Державні лісогосподарські підприємства області здійснюють первинну переробку тільки низькосортної деревини, відібраної з дров’яної деревини промислового використання, зазначили під час наради.

За 11 місяців на власних потужностях такої деревини перероблено 36,7 тисячі кубометрів – 8 відсотків від заготовленої ліквідної деревини. Вся деревина продається виключно через аукціони. Частину її придбали переробні підприємства області.

Підприємці, які переробляють деревину, під час наради зазначали, що на аукціонних торгах монополісти фактично забирають переважну її більшість, піднімаючи ціни. Це знижує можливості для розвитку приватних переробних підприємств області. Також наголошувалося на необхідності законодавчих змін саме зараз, коли парламент розглядає законопроєкт «Про ринок деревини».

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook