Новини
Здоров’я

У Шепетівці зросла кількість дітей, які травмуються на гірці біля музею

За словами лікарів, якщо раніше до них зверталося 10-15 осіб щодня, то після того, як запрацювала гірка біля Музею Пропаганди, кількість травмованих суттєво зросла. Здебільшого медики фіксують подряпини, синці та забої, проте не обходиться і без переломів.

Спуск біля музею у Шепетівці, після того, як його добряче вкриє снігом, стає аналогом хмельницької “Ведмежки”, де діти (а в Хмельницькому – і дорослі) влаштовують масові катання на всьому, на чому можна сидіти. Хто не має санчат або льодянок, використовують для цього пакети, файли для паперів, обкладинки для підручників. Часто такі катання закінчуються відвідинами лікаря.

Як повідомляє видання “День за днем” з посиланням на інформацію, отриману від лікарів, протягом останнього тижня звернень зі скаргами на травми, отримані під час катання, за останній тиждень побільшало.

Шес­те­ро ді­тей звер­ну­ли­ся в по­лік­лі­ні­ку з трав­ма­ми, які от­ри­ма­ли внас­лі­док па­дін­ня з гір­ки. Та­кож по­час­ті­ша­ли ви­пад­ки трав­ма­тиз­му на тро­ту­арах, – прокоментував лі­кар-трав­ма­то­лог Ше­пе­тівсь­кої ба­га­топ­ро­філь­ної лі­кар­ні Пет­ро Кось­ко­вець­кий.

Також медик додав, що до 16 години в лікарні працюють два травматологічні ка­бі­не­ти, а після цього пацієнти можуть звертатися у приймальне відділення, до чергових травматологів стаціонару.

Минулого року мешканці Шепетівки зазначали, що спуск з гірки біля музею становить небезпеку ще й через те, що діти, ризикують, не загальмувавши вчасно, вилетіти на дорогу, під колеса автомобілів. Цього року, зазначає видання, принаймні цю небезпеку усунули: пра­ців­ни­ки ШРЕ­Пу пе­рек­ри­ли під’їзд до му­зею, зро­бив­ши спуск дітей без­печні­шим.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook